duminică, 1 mai 2011

Apocalipsa alimentara - cea mai mare criza alimentara este aproapeMarea criza alimentara a fost deja anuntata de catre Banca Mondiala, Fondul Monetar si multe alte institutii internationale. Iata principalele motive:

- Pretul petrolului pare a fi principalul factor intrucat productia alimentara si transportul sunt in stricta dependenta de petrol. Evenimentele recente din Orient si din Japonia au un puternic impact in majorarea pretului petrolului. Daca revolutiile din Orient se vor extinde si catre Arabia Saudita, cel mai mare producator si exportator de titei din lume, nu va mai fi nici o scapare. Interesele ascunse ale marilor puteri de a controla putinele rezerve de petrol ramase, vor accelera conflictele in zona pentru ca "oamenii destepti" sa detina puterea mondiala, chiar cu riscul infometarii globale. Oare cum se poate conduce mai usor populatia? Nu prin detinerea resurselor si prin infometarea oamenilor? Daca pana acum toate astea se puteau pune pe semana unor teorii ale conspiratiilor, ultimele evenimente duc deja spre certitudini.

- Potrivit analistului de politica externa Lester Brown, o treime din suprafetele agricole la nivel global, pierd solul vegetal mult mai repede decat formarea unui sol nou.

- Resursele de fosfor sunt aproape epuizate si nu vor mai satisface cererea agricola, potrivit oamenilor de stiinta.

-  Indicele preturilor la alimente calculat de ONU a inregistrat cea mai rapida crestere in ultimii ani - 25% numai anul trecut. Materiile prime la porumb si grau si-au dublat pretul anul trecut.

- India se confrunta cu o rata anuala a inflatiei la produsele alimentare de 18%

- Colapsul financiar in Europa si nu numai este departe de a se fi terminat. America este amenintata de o criza si mai profunda datorita datoriilor imense acumulate (peste 14.000 de miliarde de dolari, adica 91,6% din Produsul Intern Brut). Japonia este extrem de afectata de tsunami, care a generat inutilizarea multor suprafete agricole, criza nucleara, dezechilibre economice globale). Pe acest fond, Europa inca fragila, ca un pacient in convalescenta va fi imediat readusa in coma de catre SUA, Japonia si pretul petrolului.

-  Cu doar 2 dolari pe zi traiesc aproximativ 3 miliarde de oameni de pe glob. Ei sunt deja in foamete dar cresterea preturilor la alimente nu le-ar mai da nici o sansa.

Daca vorbim de Romania, este suficient sa spun ca importam 90% din alimentele consumate. No comment.

Multi afirma ca este sfarsitul hipermarket-urilor si ca se va reveni la un consum alimentar foarte redus, aproape primitiv.

Probabil ca toata aceasta infometare globala va dezechilibra psihic o mare parte a umanitatii, se vor destrama probabil familii, se vor inmulti exponential hotii la drumul mare....nici nu vreau sa-mi imaginez o reactie generala dominata de panica si de lupta de supravietuire.

In acelasi timp insa cred ca multi se vor regasi in spiritualitate, se vor indrepta catre Dumnezeu, dand uitarii lumea materiala care de aceasta data le va da...tzeapa.

Sa ne gandim deci de pe-acum din care categorie ne dorim si ne impunem sa facem parte...

Va salut si...sa ne trezim constiinta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu