vineri, 13 mai 2011

trezirea constiintei - niveluri de constiinta


Popor al lui Zamolxis am fost in anii de demult initiati iar acum aflam din tot mai multe surse ca ne aflam intr-un centru de spiritualitate al planetei.  Imi propun astazi sa deschid seria unor postari pe tema trezirii constiintei, tema care a stat la baza gandului meu de a posta intr-un blog personal.
Voi cei care cititi acum acest mesaj cu siguranta faceti parte din categoria celor care sunt preocupati de evolutia spirituala si ati citit cu siguranta multe postari pe aceasta tema. Sunt atat de multe teorii si informatii incat avem practic o sursa inepuizabila (din fericire) care, numai prin simpla lor lectura ne ridica nivelul de vibratie si constituie un real suport in incercarea noastra de a evolua.
Vreau sa am ca punct de plecare o clasificare a nivelurilor de constiinta. Si aici am intalnit multe variante dar una dintre ele mi s-a parut mai aproape de logica si simtirea mea - clasificarea preluata din "Power vs. Force" de David R. Hawkins, care din punctul meu de vedere ne ajuta foarte mult sa realizam unde suntem in prezent si sa urmarim pas cu pas evolutia noastra.
Deci, de la nivelul inferior la cel superior nivelurile de constiinta sunt: rusinea, vina, apatia, durerea, frica, dorinta, mania, mandria, curajul, neutralitatea, bunavointa, acceparea, ratiunea, iubirea, bucuria, pacea, iluminarea.
RUSINEA - doar un pas deasupra mortii. Probabil ca te gandesti la sinucidere la acest nivel, sau esti un criminal. La acest nivel cu siguranta iti urasti propria persoana.
VINA - te simti un pacatos, incapabil sa treci peste pacatele trecutului. Inca exista gandul sinuciderii.
APATIA - te simti neajutorat, ca o victima fara speranta. Esti in pielea unui om al strazii.
DUREREA - te simti permanent trist si pierdut, depresiv. Ai scapat totusi de amorteala starii de APATIE
FRICA - vezi lumea ca un loc periculos si nesigur. Esti paranoic. De multe ori ai nevoie de ajutor ca sa iesi din aceasta stare in care risti sa ramai blocat pentru multa vreme. Poate fi rezultatul unor intamplari socante in viata ta.
DORINTA - iti doresti putere, bani, faima, etc. Vorbim de dorinta materiala nu de idealuri. Este etapa in care esti cufundat in lumea viciilor: alcool, tutun, droguri, etc.
MANIA - esti frustrat ca nu-ti poti indeplini dorintele. Poti ramane aici mult timp blocat in ura, sau poate fi o etapa care te determina sa mergi spre un nivel mai inalt.
MANDRIA - este primul nivel in care incepi sa te simti bine, dar este un sentiment fals. Acest sentiment vine de la realizari materiale ca faima, bani, etc. Este foarte riscant, pentru ca orice este impotriva principiilor tale si crezului tau este perceput ca un atac asupra propriei persoane. Poti deveni foarte usor extremist.
CURAJUL - ai atins primul nivel al adevaratei puteri.  Incepi sa vezi viata ca pe ceva provocator si excitant, treci de etapa in care viata te copleseste. Incepi sa privesti inainte, spre educatie, dezvoltarea aptitudinilor.
NEUTRALITATEA - esti relaxat si te simti confortabil. Mergi cu valul, esti flexibil dar lenes, te intelegi bine cu cei din jur, ai suficient si nu mai trebuie sa dovedesti nimic. Daca lucrezi pe cont propriu poti fi la acest nivel.
BUNAVOINTA - simti ca nu mai este suficient doar sa te descurci. Vrei deja sa-ti folosesti mai eficient energia. Vrei sa imbunatatesti lucrurile, rezultatele, gestiunea timpului, vrei sa te organizezi mai bine. Aceste lucruri nu erau atat de importante in etapa NEUTRALITATII. La acest nivel iti dezvolti vointa si autodisciplina. Constiinta incepe sa devina mai organizata si mai disciplinata. In aceasta etapa sunt cei pe care se poate baza societatea.
ACCEPTAREA - ai devenit deja competent si vrei sa-ti folosesti foarte bine capabilitatile. Este nivelul la care iti fixezi si atingi teluri. Accepti responsabilitati, accepti rolul tau in aceasta lume si vrei performanta. Vezi mult mai in ansamblu viata ta.
RATIUNEA - gandesti clar, rational, iti exploatezi la maxim competentele si capabilitatile tale naturale. Iti aduci o contributie importanta in relationarea ta cu lumea. Construiesti ceva durabil pentru prezentul si viitorul semenilor tai.
IUBIREA - ai trecut de etapa de maxim a intelectului si ai ajuns in etapa intelegerii, a constientizarii conexiunii tale cu tot ce exista. Esti plin de compasiune si de iubire neconditionata. Iesi cu sentimente profunde din ego-ul tau, care nu te mai corupe. Ai sentimente pure si te dedici umanitatii si binelui tuturor. Hawkins sustine ca acest nivel este atins in timpul vietii lor de 1 din 250 de persoane.
BUCURIA - traiesti o stare de bucurie universala, de neclintit. Este un nivel caracteristic invatatorilor spirituali avansati. Nu mai este nevoie sa-ti fixezi teluri si sa-ti faci planuri. La acest nivel viata ta este ghidata de sincronism si de intuitie.
PACEA - traiesti in transcendenta totala. Este un nivel caracteristic sfintilor.
ILUMINAREA - cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde umanintatea se amesteca cu divinitatea. Extrem de rar. Nivelul lui Krishna, Buddha, Iisus. Chiar si numai a te gandi la persoane de la nivelul acesta iti poate ridica nivelul constiintei.

Cred ca aceasta clasificare ne ajuta mult sa ne regasim intr-una din etape cu preponderenta. Spun cu preponderenta pentru ca temporar, in anumite momente ale vietii noastre, ne putem regasi si in alte niveluri de constiinta. Cred ca toti putem sa revedem ca niste flash-uri diferite felii din viata noastra care apartin unuia sau mai multor niveluri de constiinta. Important este sa ne identificam nivelul unde predomina elementele caracteristice ale vietii noastre in general, asa cum este ea astazi. Este bine in aceasta clasificare ca putem sa ne uitam inapoi si sa vedem deja ca am parcurs unele niveluri in trecutul nostru. Si mai important este faptul ca putem intelege unde si cum ne indreptam. Hawkins afirma ca 85% din omenire traieste sub nivelul curajului. Toate elementele care ce ne inconjoara : oameni, obiecte, evenimente, ne pot influenta pozitiv sau negativ nivelul de constiinta. Asta este cu siguranta explicatia pentru care multi oameni care au atins un inalt nivel de constiinta au ajuns aici prin izolare, prin retragerea in pesteri sau locuri pustii, prin post si rugaciune.

Imi dau seama ca traind personal unele flashuri ale unor niveluri de constiinta superioare ca IUBIREA sau BUCURIA (doar flashuri pentru ca ma simt inca departe de aceste niveluri), deja realizez ce stare de bine si de armonie pot trai si ...parca viata e deja mai frumoasa !

Va salut si...sa ne trezim constiinta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu