joi, 23 august 2012

Osho - ori de cate ori se intalnesc doi oameni , este creata o noua lume
Ori de cate ori se intalnesc doi oameni , este creata o noua lume. Prin simpla lor intalnire , un nou fenomen care nu a existat niciodata inainte si care ii va transforma si ii va schimba pe cei doi. Relatia este creata de voi, dar pe de alta partre ea va creaza la randul ei pe voi. Se intalnesc doua persoane, ceea ce inseamna ca se intalnesc doua lumi. Fiecare persoana reprezinta o lume in sine , un mister complex .
La inceput , singurele care se intalnesc sunt periferiile celor doi. Dar pe masura ce relatia devine mai profunda , mai intima , mai apropiata , centrele celor doi ajung sa se intalneasca . Atunci cand centrele se intalnesc , putem vorbi de iubire. Iubirea este ceva extrem de rar. Ca sa intalnesti centrul unei persoane este necesar sa treci tu insuti printr-o revolutie, pentru ca daca doresti sa intalnesti o persoana in centrul ei , va trebui sa-i permiti ei insisi sa iti intalneasca centrul. Voi nu sunteti tot una cu periferia voastra.

De fapt , aceasta nu este altceva decat gardul din jurul fiintei voastre.Puteti face dragoste cu altcineva , puteti stabili o relatie sexuala , dar pana si sexul este periferic. Pana cand centrele voastre se vor intalni, sexul nu va fi altceva decat o intalnire intre doua trupuri. Iar intalnirea dintre doua trupuri nu poate fi o intalnire intre doua suflete.Voi nu puteti permite altcuiva sa intre in centrul vostru decat daca nu va este teama , daca nu sunteti infricosati. Cand nu-ti este teama , nu ai nimic de ascuns , asa ca te poti deschide si poti elimina orice ziduri. Atunci ii poti invita pe ceilalti sa patrunda in inima ta.
Dar nu uitati , daca ii permiti altcuiva sa patrunda in inima ta foarte profund , celalalt iti va permite si el sa patrunzi in inima sa , caci deschiderea interioara creeaza incredere. Daca tie nu iti este teama , nici celor din jur nu le va mai fi.


sursa: http://eulinterior.blogspot.ro

Un comentariu:

  1. Draga Anghel, absenta ta o simtim. Daca esti in concediu, iti doresc concediu placut in continuare.
    Te asteptam cu drag si dor de postarile tale inspirate.

    RăspundețiȘtergere