luni, 30 aprilie 2012

Codificari si preziceri despre Romania incluse in BiblieCercetarile efectuate de oamenii de stiinta au confirmat faptul ca in Biblie, alaturi de informatiile spirituale evidente este inclus si un cod secret care cuprinde informatii si preziceri ale unor evenimente care au avut loc cu mii de ani dupa ce a fost scrisa Biblia. Cercetatorii au descoperit si codificari cu privire la Romania.

In textul ebraic original al Genezei, numele Romaniei apare codificat de 17 ori. Cele mai relevante informatii ar fi:
§ in prima secventa alaturi de numele “Romania” apar urmatoarele citate: “Iata Eu (Dumnezeu) sunt cu tine si te voi pazi pe orice cale vei merge...” si “nu te voi lasa pana nu voi implini toate cate ti-am spus”. (Geneza, cap. 28, versetul 15).
§ intr-o alta secventa din originalul Genezei in care apare codificat numele “Romania”, textul care intersecteza numele tarii este urmatorul: “Si cutremurandu-se Iacov a zis: “Cat de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fara numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!” (Geneza, cap. 28, versetul 17).
§ in cea de-a treia situatie, numele codificat “Romania” este intersectat de citatul urmator: “Si a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l facuse, si l-a pus in gradina cea din Eden, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.” (Geneza, cap 2, versetul 15).In textul Noului Testament tradus in greceste, numele “Romania” apare de 2 ori. Numele “Romaniei” este codificat cu urmatorul pasaj: “Zis-a lui Stapanul: Bine sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria Domnului tau.” (Matei, cap 25, versetul 21).In cazul Noului Testament tradus in engleza, numele “Romania” apare de doua ori, alaturi de expresia “His own house Jesus”, care se traduce prin “insasi casa lui Iisus”. Toate aceste informatii din codul biblic vin sa confirme profetiile despre tara noastra, si anume ca Romania a fost aleasa de Dumnezeu, sa fie centrul spiritual al planetei in epoca ce va urma.
sursa: http://interferente.asociatia-profesorilor.ro

In sfarsit s-a hotarit si NASA sa vorbeasca despre sfarsitul lumii
In sfarsit s-a hotarit si NASA sa vorbeasca despre un subiect pe care il cunoaste deja 1/4 din omenire.Cred ca le este mai teama decit oricind unora ca vor pierde controlul.Ce sa-i faci,oamenii sunt zei,dar nu pe pamint.


NASA anunta ca …Maya ramane o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic.
O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la
milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate.
O dovada in acest sens este si calendarul, de o exactitate demna de secolul XX.Anul mayas avea 365,242129 zile, in conditiile in care actualele calculi dimensioneaza anul la 356,242198 zile.
Pentru comparatie, sa retinem un amanunt: calendarul Gregorian indica 365,2425 zile.
Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste, in 22 decembrie 2012 !Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens.Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie.Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi.

- Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din
compusi ai sodiului, care acum se intinde pe o suprafata de 6000 kmp.

- Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997.


- Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu
exista pana acum iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace .

- Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase.

- Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata.

- Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli, isi maresc campul magnetic si devin tot mai stralucitoare.

- Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din 1901 incoace.Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura
Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa.
Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar.Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee.
Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumina fata de noi.Centura Fotonica incercuieste Constelatia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 ani, perioada considerata Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2000 de ani.Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012.Intalnirea cu Centura Fotonica pare sa duca la transformarea omului profetita de Biblie, la o teribila experienta spirituala.

Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor
supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica.
Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala amintita.

Orice fiinta este alcatuita in primul rand din energie.
Iar energia este informatie, si invers. Corpul material este doar invelisul altor corpuri energetice.

Omul se incadreaza si el, fireste, in organizarea universala. “Animal cu (oaresce) ratiune”, fiinta umana a fost inzestrata cu capacitatea de a avea o paleta larga de trairi, sentimente si ganduri..

Dovada ca acestea sunt energii in stare pura ne este oferita de constatarile de-a lungul timpului si cercetarile stiintifice din ultimile doua secole.

Trairile si sentimentele negative creeaza energia negativa, nefasta, iar gandurile se pot chiar si materializa, dupa cum s-a reusit in proiectul Montauk.

Ca orice energie, sentimentele, trairile si gandurile umane au o anumita vibratie. O energie negativa nu poate
avea, evident, decat o vibratie joasa, pe principiul universal al evolutiei.

In Univers, nimic nu este intamplator iar totul este subordonat unui singur scop: perpetuarea si evolutia vietii.

Materia insasi este inzestrata cu o inexplicabila capacitate de a crea viata! Exista legi universale chimice, fizice,astronomice si chiar juridice.
Ele nu sunt insa stricte, pentru ca Universul nu este Armata Poporului, iar cuvantul de ordine este diversitatea.
Viata trebuie sa evolueze prin forte proprii, fara dirijari cazone, sa se confrunte cu cele mai dificile situatii.

Cine invinge merita sa mearga mai departe.
Chiar si razboaiele au rolul lor in programul universal. Nu sunt de dorit, in general, dar determina unitatea unei natii, planete sau chiar unei galaxii (?) si evolutia stiintifica, aducind o presiune si o urgentare sporita in acest sens. Tot ele, aduc un examen energetic major, o separare intre “baietii buni si baietii rai” - dupa gandirea simplista americana …

Fiindca totul este energie, nici Universul nu face exceptie de la regula.
Asa cum el a fost creat prin explozia colosala a unui. atom, tot asa exista surse de energie pozitiva ce alimenteaza galaxiile iar de la acestea, prin sori, sistemele solare.
Aceste energii sunt de frecventa foarte inalta, pentru a putea strabate distanele imense, pana la sorii captatori.
Pe de alta parte, planetele, sistemele solare si galaxiile se afla intr-o continua miscare, parca pentru a beneficia toate de aceste izvoare de energie a evolutiei.

Miscarea are insa si un reflux: catastrofismul periodic.
Nu intamplator, galatenii Ioan Farcas si Ilie Ghetu au devenit subiect pentru “Discovery” TV, teoria lor fiind cu adevarat revolutionara.

Conform acestora, la 180-200 milioane ani, Galaxia noastra sufera, permanent, transformari radicale iar sistemul solar de trei ori in acest interval..O data la 60-70 milioane de ani, modificarile de pe Terra sunt atat de radicale incat, spun cei doi, “pina si istoria nu poate fi considerata o observatie continua”.
Toate aceste modificari sunt ciclice si obligatorii si se datoreaza permanentei miscari a galaxiei si sistemului solar. Doar izvoarele de energie pozitiva par a avea o anumita stabilitate.

2012 pe Terra 

Am tot mentionat ca trecerea prin Centura Fotonica duce la o schimbare radicala a vietii pe Terra.
Ce inseamna insa aceasta, concret?Centura Fotonica atat de imensa, incat trebuie strabatuta timp de 2000 ani, emite o intensa radiatie electromagnetica, atat in spectrul vizibil, cat si in cel invizibil, de inalta frecventa (inclusiv raze X).
Fotonii Centurii vor exercita o multipla si socanta influenta asupra materiei terestre.In primul rand, se va constata fluorescenta tuturor corpurilor, iar ca rezultat. nu va mai exista noapte timp de 2000 de ani!!!
Corpurile vor emite o lumina fara temperatura si nu vor avea umbra.
Intregul sistem solar isi va schimba structurile moleculare ale materiei, iar energia fotonica nu va mai da
dureri de cap la NASA, va deveni sursa majora de energie libera si nepoluanta (gandita de Tesla).
Planeta va suferi o scadere progresiva a densitatii si isi va schimba “bataia inimii”.Dupa ce a avut o valoare constanta timp de milenii, “rezonanta Schumann” a Terrei a inceput sa creasca, din 1980, de la 7,8Hz, apoi sa se accelereze, ajungand la 12 Hz, nivelul de astazi.Aceasta inseamna ca, data fiind cresterea frecventei vibratorii a Pamantului, cele 24 de ore de viata ale unei zile sunt doar 16 ore reale !

Deocamdata este inca bine si acceptabil, desi explica de ce nu mai avem suficient timp, suntem tot mai grabiti si mai obositi.

Ce se va intampla in momentul intrarii in Centura Fotonica, in 2012 sau in alt an, este pur si simplu de neinchipuit: intreaga planeta, inclusiv omenirea, va trece intr-o alta dimensiune !

Mai concret: 24 de ore vor fi 0 ore efective, deci timpul terestru nu va mai exista ! ! !Iar pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, in acel “Punct Zero” se vor inversa si Polii Magnetici ai Pamantului.Veste buna este, repet, ca Sfarsitul Timpului nu inseamna Sfarsitul Lumii.Semn ca momentul este relativ aproape, intensitatea plasmei stralucitoare de la marginea sistemului solar a crescut recent de 10 ori.Prin intermediul Soarelui, planetele au primit si ele o energie sporita.Mayasii ne retransmit si ei informatiile primite de la zei despre schimbarile ce vor urma: - intregul sistem solar se va sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, cu efecte benefice;
- vom depasi tehnologia actuala si ce cunoastem despre Timp si Spatiu;
- banii vor disparea ca necesitate;
- vom intra in Dimensiunea a 5-a;
- ADN-ul uman va fi reprogramat, ajungand la 12 spirale, de la 2 in prezent.

In ce priveste fiinta umana, schimbarile vor fi deci, colosale in sens pozitiv.
Insotite totusi de simptome neplacute (inca o veste buna – este semnul ca organismul se purifica):
- migrene, dureri de cap, oboseala, ameteala sau palpitatii;- simptome specifice racelii (febra,
transpiratie, dureri osoase etc.) ce nu pot fi tratate prin tratamente clasice;
- slabiciune musculara, respiratie greoaie, oboseala nejustificata;- modificari in sistemul limfatic si
imunitar, neliniste, depresii, stres si fascinatia trecutului.In momentul intrarii in Centura Fotonica se
va produce un amplu proces de rearmonizare, de recalibrare a frecventelor propriului corp uman cu cele de referinta din Univers, ducind la o crestere a celor umane.
Este asa-numita “inaltare – ridicare la Cer”, despre care vorbesc si vechile scrieri.

“Inaltarea” fiind brusca si puternica, cei cu vibratii joase, negative (rautate, egoism etc.) nu vor rezista transformarii.
Frecventele genomului uman si ale ADN-ului sunt foarte inalte, vibratiile foarte fine.
Sunt in fapt lumina, ceea ce explica vizibilitatea aurei la zei si sfinti.

Dr. Berrende Fox a constatat ca, de 20 de ani, oamenii au inceput sa se schimbe la nivel celular, iar unii chiar si-au dezvoltat noi lanturi in structura ADN-ului, fapt observat prin
teste de sange.
Bine, bine, vor intreba oamenii de afaceri, si eu ce castig de aici?! Sa vedem daca le place:
- intuitia si capacitatile paranormale se dezvolta mai repede;
- folosirea unei parti mai mari din creier, peste 10-15% cat in prezent;
- toate bolile incurabile vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;
- se vor inmulti bioterapeutii si telepatii;

- corpul fizic va incepe sa se schimbe si probabil vom vedea (cei care scapa!) o aura de lumina ca sfintii
de pe peretii bisericilor.

Ideea este ca momentul foarte aproape de noi si majoritatea vor ajunge cu siguranta sa vada daca aceasta profetie este reala sau falsa.
sursa: http://aliosapopovici.wordpress.com

Noi preziceri ale lui Nostradamus: Toţi oamenii vor muri până în 2016 şi nu vor mai fi plante şi animale
Specialiştii care au analizat scrierile lui Nostradamus au făcut un anunţ şoc. Potrivit acestora, celebrul prezicător a anunţat că Sfârşitul Lumii va veni pe 2016 şi că un cilindru satanic furios ameninţă întreaga lume.
Oamenii de ştiinţă nu pot spune cu exactitate dacă Nostradamus s-a referit la acceleratorul de particule de la Geneva dar spun că în lucrările lui, prezicătorul francez menţionează existenţa unui "arc satanic din Europa" care ar putea cauza "arderi teribile" pe jumătate din glob. Nu vor mai fi plante, animale şi până în 2016 toţi oamenii vor muri.
Exista si teorii legate de acest proiect cum ca in viitorul apropiat sa putem calatori in timp. Unii oameni de stiinta considera ca acceleratorul de particule de la Geneva ar putea produce singletul Higgs, o particula care ar lua nastere inainte ca impactul care l-a produs, sa aiba loc. Teoretic, acest lucru este posibil doar in situatia in care particula ar proveni dintr-o alta dimensiune. Totusi, cercetatorii admit posibilitatea ca particula in cauza sa nu existe in fapt si nici sa nu poata fi produsa de catre LHC-ul de la Geneva.
Alaturi de singletul Higgs, oamenii de stiinta mai au de descoperit bosonul Higgs, supranumit si “particula lui Dumnezeu”, considerandu-se ca aceasta a avut un rol important in formarea cosmosului, in urma Big Bang-ului. Astfel, va fi posibila trimiterea de mesaje atat in trecut, cat si in viitor. Potrivi Teoriei M, un nou concept al fizicii, oamenii exista intr-o lume in patru dimensiuni, trei spatiale si una temporala, aceasta plutind intr-un univers format din 11 dimensiuni
Fizicianul Tom Weiler a declarat: “Teoria noastra are sanse minime, insa nu incalca legile fizicii sau constrangerile experimentale. Una dintre cele mai interesante lucruri ale acestei teorii este ca evita marile paradoxuri (…) Intrucat calatoria in timp este limitata la aceste particule speciale, nu este posibil ca un om sa se intoarca in timp si sa isi ucida unul dintre parinti inainte ca el sa se nasca, de exemplu.”


sursa: cancan.ro si zeustv.ro

Preziceri DURE de la un mason aflat pe moarte despre Noua Ordine Mondiala condusa de ChinaUn mason de rang înalt din grupul Bilderberg - considerat Guvernul Mondial - bolnav de cancer în stadiu terminal, a vorbit cu pastorul Lindsay Williams, relatându-i acestuia câteva din viziunile sale cu privire la evenimentele ce vor marca omenirea. El spune că lumea va fi condusă în viitor de Noua Ordine Mondială, având în frunte China. Iată câteva din prezicerile masonului:


Iranul va fi atacat în maximum doi ani, iar războiul va începe peste tot. Lumea întreagă va intra în război.
Dolarul american se va prăbuşi anul acesta.
China va fi Noua Ordine Mondială, iar America va fi redusă la statutul de Lume a Treia. China are 90% din toate mineralele rare ale Terrei, ne-cesare pentru tehnologii înalte, arme etc. De asemenea, 80% din armamentul SUA este făcut în China.
Aurul şi argintul vor deveni singurele valori pe care ne vom putea baza.
Preţul petrolul brut se va dubla. El va fi de 200 de dolari pe baril în următoarele câteva luni, combustibilii se vor scumpi, la fel şi mâncarea.
Noua Ordine Mondială doreşte ca lumea să se dezică de Dumnezeu şi de tot ceea ce se manifestă prin El pe această planetă.
sursa: www.otv.com.ro

duminică, 29 aprilie 2012

Preziceri despre 2012, sfarsitul lumii si : Romania, centrul spiritual al omeniriiCe a prezis, în 1940, clarvăzătorul american Edgar Cayce (1877 - 1945)?

Sfârşitul lumii va începe cu un mare cutremur în America de Sud şi cu o erupţie vulcanică în Islanda. După erupţiile vulcanice din Islanda, vor exista din ce în ce mai multe cutremure şi erupţii vulcanice, iar următoarele locuri în care vor avea loc erupţii vulcanice vor fi Italia şi Grecia. Dacă vor exista mari activităţi ale vulcanilor în Islanda, Italia sau Grecia, atunci în coasta de sud a Californiei şi toate zonele cuprinse între Salt Lake şi sudul Nevadei vor fi cuprinse în următoarele luni de inundaţii şi cutremure.


[...] Ținând cont şi de prezicerile străvechi privind sfârşitul lumii în 21 decembrie 2012, am cerut părerea unui astrolog. Răspunsul pe care l-am primit este uluitor: în timp ce pentru toată lumea va fi rău, pentru România va fi, în mod miraculos, bine! Desigur, toţi cei care au prezis până acum sfârşitul lumii, fie la anul 1000, fie în 2000, la eclipsă etc., s-au înşelat. Dar e suficient ca ei să aibă dreptate o singură dată... Celebrul astrolog român Stavrou ne-a explicat la ce ar trebui să ne aşteptăm în anii 2010, 2011 şi 2012.


Liniştea de dinaintea furtunii Anul acesta este al tigrului, după zodiacul chinezesc, şi este unul al nesiguranţei, al schimbărilor bruşte, al descărcărilor emoţionale violente. Suntem abia la început şi au avut loc deja câteva cutremure catastrofale, o tragedie aviatică în care a murit elita Poloniei şi erupţia unui vulcan islandez ai cărui nori de cenuşă ameninţă să provoace în Europa o iarnă vulcanică aşa cum a fost cea din 1816, numit şi anul fără vară. Răcirea puternică a climei a dus atunci la distrugerea aproape totală a culturilor. Urmarea a fost sinistră: 80.000 de europeni au murit de foame. De-abia anul viitor, anul iepurelui, va fi unul liniştit, un an al păcii, al armoniei spirituale. Dar nu va fi decât liniştea de dinaintea furtunii, pentru că 2012, anul dragonului de apă, este unul al catastrofei. Din punct de vedere astrologic, deci, nu e bine.
România, centrul spiritual al omenirii

Aceste date se suprapun peste prezicerile vechi, ale mayaşilor, ale chinezilor şi ale lui Nostradamus, care dau cu exactitate data de 21 decembrie 2012 drept sfârşitul lumii sau sfârşitul modului de viaţă pe care îl avem acum. Dincolo de preziceri, astronomii ştiu cu certitudine că în 2012 planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul galaxiei Calea Lactee, din care facem parte. Oamenii de ştiinţă spun că evenimentul ar putea modifica ADN-ul uman.


"Pentru România, anul 2012 arată, din punct de vedere astrologic, un Soare în progresie suprapus peste Ascendent. Este unul din cele mai importante puncte de realizare materială şi spirituală. Asta înseamnă că, în timp ce pentru restul lumii vine sfârşitul, pentru România vin vremuri bune. "


Foarte interesant e faptul că aceste date se suprapun perfect peste profeţiile indianului Sundar Singh. El a spus, cu o sută de ani în urmă, că la sfârşitul lumii, România va deveni cel mai important centru spiritual al omenirii, iar Bucureştiul va deveni «Noul Ierusalim». Oraşul va avea 7 kilometri, faţă de 22 de kilometri cât are acum. Astrologic, asta se poate întâmpla doar în 2012", ne-a spus astrologul Stavrou.


Sundar: «România va trece prin multe transformări»


"În acele timpuri de mari schimbări, un sfert din omenire va dispărea fulgerător, iar după aceasta, la a doua încercare, din cei rămaşi în viaţă şi îngroziţi se vor suprima încă aproape un sfert, restul se vor orienta trup şi suflet către Dumnezeu - de la cel aflat la sânul mamei şi până la cel mai îndârjit tiran ce păşeşte pe scoarţa pământului. România va trece prin mai multe faze de transformări fundamentale, devenind, în cele din urmă, graţie spiritualizării ei exemplare, un veritabil focar spiritual, ce va putea fi comparat cu miticul «Nou Cannan », iar Bucureştiul se va transforma într- un centru esenţial al acestui foc. Capitala, polul spiritual al planetei, va fi aproape în întregime reconstruită, rămânând în cele din urmă o aranjare de construcţii, în formă inelară, având 7 kilometri în diametru şi va fi considerată de toate popoarele drept un veritabil «Nou Ierusalim» pământesc".


Sundar Singh (1889- 1929) a fost un sfânt hindus, convertit la creştinism. El a făcut o călătorie în Europa. Profeţiile lui, realizate în jurul anului 1920, au uimit lumea la vremea respectivă pentru că făceau referiri precise la o ţară puţin cunoscută: România.Țara noastră a fost leagănul civilizaţiei


Cercetările arheologice ale ultimelor decenii au arătat că România a fost din timpuri străvechi centrul evenimentelor care au schimbat faţa lumii.


- Scrierea s-a inventat în Ardeal. În localitatea Tărtăria, Alba, au fost descoperite, în 1961, trei tăbliţe de lut ars, realizate pe la 4.500 î.Hr. Două sunt acoperite cu semne cu caracter pictografic, cu peste un mileniu anterioare celor sumeriene. Conform arheologului american Maija Gimbutas, (1921-1994), asta înseamnă că scrierea a fost inventată în România, de unde s-a răspândit în lume.


- Potopul a avut loc în Marea Neagră. Geologii americani W. Ryan şi W. Pitman susţin că Potopul a avut loc în Marea Neagră. Teoria a fost confirmată parţial de cercetările arheologului R. Ballard, celebrul descoperitor al epavei Titanicului.

surse:
Libertatea 

si: http://www.normal-paranormal.ro

Constiinta si misterele fizicii cuanticeCONŞTIINŢA ŞI MISTERELE FIZICII CUANTICE

Autor: OVIDIU BRAZDĂU


o conexiune în gândirea umană între lumea materială şi cea spirituală. Călătoria în timpeste începând cu Einstein o posibilitate concretă, a cărei aplicare practică este blocatădoar de dezvoltarea unor tehnologii destul de performante pentru a putea deplasa unmobil cu o viteză apropiată de cea a luminii. Deşi controversat, experimentulPhiladelphia, realizat de Einstein, a demonstrat că astfel de tehnologii deja există şi cănu e nevoie de o deplasare pe orizontală/ verticală cu viteza luminii ci de o vibraţieapropiată de cea a luminii. Vasul din experimentul Philadelphia nu a fost teleportat prinaccelerarea vitezei lui de mişcare până la viteze foarte mari (precum s-au gânditscenariştii din filmul "Înapoi în viitor"), ci prin creşterea foarte mare a frecvenţei devibraţie a câmpului electromagnetic în care fusese plasată nava.

Posibilitatea depăşirii limitelor temporale a fost demonstrată de fizicieni cuantici(Penrose, Einstein, Wheeler, ş.a.), aceştia definind şi explicând structuri până de curândnecunoscute ale continuumului spaţio-temporal precum singularităţile cuantice, găurilenegre-albe, conurile de lumină. Savantul rus A. Kozârev dezvoltă chiar o teorie în caredemonstrează că timpul este o formă cuantică de energie, cu o frecvenţă stabilă, carepoate fi depăşită în unele forme de conştiinţă extinsă! El observă că în Univers existăforme de viaţă care trăiesc cu un nivel de conştiinţă sub nivelul vibraţiei timpului (şipentru care există doar prezent), dar şi fiinţe care trăiesc în dimensiuni vibraţionalesuperioare frecvenţei timpului, pentru care curgerea trecut-prezent -viitor înseamnă cutotul altceva.

Şi iată-ne ajunşi adânc în domeniul misticii: căci omul este materie, dar şi conştiinţă. Iar fizica cuantică demonstrează că totul în univers este vibraţie. Şi dacă ne este greu sămodificăm frecvenţa de vibraţie a corpului fizic, cu conştiinţa putem opera relativ uşor,iar descrierile experienţelor trăite de mistici demonstrează că de fapt conştiinţa are unacces nelimitat.
Revelaţiile misticilor sunt validate de experienţele fizicii cuantice
Fizicienii susţin că în esenţă totul e lumină, dar mai mult sau mai puţin încătuşată deenergie gravitaţională, şi încetinită astfel până la frecvenţe foarte mici - de la lumina


pură, până la materie densă, la roci palpabile fizic. Misticii susţin că totul este doar Lumină dumnezeiască, dar mai mult sau mai puţin acoperită, încătuşată de materie.Fizicienii demonstrează că există posibilitatea călătoriei în timp, a unificării trecutului-prezentului-viitorului, misticii trăiesc profund această realitate.

Misticii descriu alte lumi, îngereşti sau astrale, unde şi gândul se mişcă prea încet.Fizicienii explică posibilitatea existenţei în simultaneitate a mai multor planuri deexistenţă, în acelaşi spaţiu, dar cu frecvenţe diferite. Credem că identitatea dintre lumeadescrisă de savanţi şi cea a misticilor începe să se facă simţită. Iar dincolo de mulţimeateoriilor şi de inefabilitatea experienţelor, Universul este simplu, atât pentru fizicieni câtşi pentru mistici.Ca principiu fundamental al Universului, conştiinţa respectă în totalitate legile lui:multidimensionalitatea Universului înseamnă multidimensionalitatea conştiinţei.Conştiinţa este una singură, dar o regăsim în oameni atât sub forma de conştiinţă desine, cu licăriri de luciditate din prezent, cât şi în forma Conştiinţei Cosmice, cu accespermanent la trecut-prezent şi la un viitor mai mult sau mai puţin apropiat. Privind dintr-o perspectivă integrală, lumea misticilor şi lumea savanţilor cuantici este aceeaşi, unicăşi totuşi dinamică. Deşi nu au avut această intenţie, fizicienii cuantici au demonstratTrinitatea creştină, existenţa în simultaneitate a lui Dumnezeu ca Întreită Fiinţă: Tatăl,Fiul şi Duhul Sfânt. Dar au demonstrat şi explicat ştiinţific de asemenea şi experienţelecălugărilor tibetani sau ale yoghinilor, care susţin de atâtea zeci de veacuri că universuleste conştiinţă şi energie, Conştiinţă Cosmică şi Lumină, yin şi yang.

Un exemplu grăitor al paralelismelor dintre teoriile noii fizici şi cele alte tradiţiilor spirituale ne este oferit de către Fritjof Capra în lucrarea "Taofizica" (prima ediţieapărută în 1975). În opinia savantului, paralelismul dintre experimentul ştiinţific şiexperienţa mistică ar putea să pară surprinzătoare din perspectiva naturii diferite aacestor două acte de observaţie. Fizicienii îşi realizează experimentele în echipă, întimp ce misticii realizează actul de cunoaştere numai prin introspecţie, fără ajutorulvreunui aparat şi în totală singurătate. Oricine ar dori să repete experimentele ştiinţificedin fizica cuantică, efectuate iniţial de oameni de ştiinţă ar avea nevoie de ani de studiu.Numai după aceea persoana în cauză va fi capabilă să pună Naturii întrebări despre un
anumit fenomen şi să înţeleagă răspunsul pe care îl va primi. În mod similar, experienţamistică necesită mulţi ani de practică sub îndrumarea unui maestru, iar dacă discipolulreuşeşte să parcurgă toate etapele, el va fi capabil să retrăiască experienţa mistică. (F.Capra, 1995, p.3). Multitudinea paralelismelor între teoriile fizicii cuantice şi filosofiileorientale l-au condus pe Fritjof Capra la concluzia că principalele modele şi teorii alefizicii moderne conturează o concepţie despre lume aflată în perfect acord cu viziuneamistică orientală.Mai mult, în 1983, la 7 ani după apariţia primei ediţii a lucrării, analizând evoluţiile dinfizica cuantică, Capra va remarca: "noile rezultate nu infirmă existenţa asemănărilor dintre fizică şi filosofiile orientale, ci, dimpotrivă, le pun şi mai bine în evidenţă" (op. cit.,p.269). Recomandăm cu căldură tuturor acelora pasionaţi de noua fizică să consulteaceastă lucrare extraordinară a lui Fritjof Capra, putând să găsească în paginile ei nunumai descrieri detaliate ale teoriilor din fizica cuantică şi ale filosofiilor din Orient, dar şimodele de gândire constructive, libere de orice limitări.Ca psihologi, ne dorim să trăim momentul în care religia îşi va da mâna cu ştiinţa şifiecare să renunţe la unele dogme în favoarea Realităţii, a Simplităţii. Fără a fi idealişticonsiderăm că va veni clipa în care explicaţiile ştiinţifice şi misterele Universului vor fiaccesibile tuturor oamenilor, iar mistica va deveni o ştiinţă a re-întâlnirii fiinţei umane cuArmonia universală. Pasul esenţial în dezvoltarea omenirii nu va fi extinderea vieţii pealte planete, ci înţelegerea deplină a celei de pe Pământ, va fi pasul de al alienare launificare, la reîntregire, de la legea karmei (care sintetic poate fi redată ca "după faptă şirăsplată") la legea iubirii ("dacă cineva te-a lovit pe un obraz, întoarce-i şi celălaltobraz"), atât de bine explicată de Iisus Christos.
Din fericire nu ne lipsesc vizionarii, atât în ştiinţă cât şi în diferitele religii, iar drumul deurmat ne este arătat în permanenţă. Începând cu secolul XXI, credem că totul este ochestiune de timp.


sursa: http://adinaamironesei.blogspot.com

Cum se recunoaste un adevarat maestru spiritualPentru un discipol a-si intalni Maestrul inseamna a gasi o “mama” care accepta sa‑l poarte noua luni, pentru a-l “naste” Lumii spirituale. Odata ce s‑a “nascut”, adica s-a trezit, ochii sai descopera frumusetea Creatiei, urechile sale asculta Cuvantul divin, gura sa gusta hrana cereasca, picioarele sale il duc in diferitele locuri ale spatiului pentru a face Binele si mainile sale invata sa creeze in Lumea subtila a sufletului
Foarte putini oameni stiu ce este intr-adevar un Maestru. Unii au citit carti care povestesc istorii de neconceput: un Maestru este perfect, omniscient, atotputernic… El nu are nevoie nici sa manance, nici sa bea, nici sa doarma…El este la adapost de toate tentatiile si, mai ales, isi petrece tot timpul facand miracole.Exact ca in cartea lui Spalding: Viata Maestrilor. Cati oameni n-au fost entuziasmati de aceasta carte fara a-si da seama ca ea contine anecdote de necrezut. Marii Maestrii, este adevarat, au puteri exceptionale, dar ei nu le utilizeaza pentru a face minuni in fata unor gura-casca. A apare si a dispare, a merge pe ape, a zbura in spatiu, a materializa ospete, a trece prin flacarile unui incendiu, a face sa iasa case din pamant… Chiar daca este capabil, un adevarat Maestru nu le va face, deoarece faptul ca asista la asemenea spectacole nu-i poate ajuta pe oameni sa se transforme…Un Maestru, trebuie s-o stiti, este la fel ca toti ceilalti oameni: are aceleasi organe care-l fac sa simta aceleasi nevoi si aceleasi dorinte. Iar daca ii taiati o bucata de carne, veti vedea ca sangele sau va curge rosu ca la toata lumea! Diferenta este ca la un Maestru constiinta este mult mai vasta decat la majoritatea oamenilor: el are un ideal, puncte de vedere superioare si, mai ales, a ajuns la o perfecta stapanire de sine. Evident, pentru aceasta trebuie foarte mult timp si o activitate gigantica; de aceea nimeni nu poate deveni Maestru intr-o singura incarnare.


Daca intalniti un Maestru, sa stiti ca toate calitatile si virtutile pe care le manifesta, nu le-a achizitionat in aceasta singura viata. Nu, a fost nevoie ca el sa lucreze timp de secole, chiar milenii, si cum calitatile pe care le-a castigat prin proprie activitate nu dispar in momentul in care a trebuit sa paraseasca Pamantul, cand revine isi aduce din nou aceste calitati. Astfel, din incarnare in incarnare, el adauga noi elemente spirituale, pana in ziua in care devine o adevarata calauza de Lumina si Virtute divina.


Din nefericire, exista si fiinte care s-au pregatit timp de secole sa devina mesageri ai Raului, iar acestia sunt Maestrii magiei negre. Fiinta umana este libera sa aleaga Binele sau Raul; chiar daca Inteligenta cosmica o lasa sa-l faca un anumit timp, in masura in care s-a ridicat prin comportamentul ei contra ordinii universale, fiinta aceea sfarseste totdeauna prin a fi distrusa. Dar, la inceput, ea are posibilitatea de alegere. Atata timp cat fiinta umana este vie, este libera sa se decida pentru un sens sau celalalt.


in cateva cazuri, foarte rare, se gasesc fiinte care, cu toata aceasta libertate ce le este data, raman definitiv determinate. Marii Initiati, de exemplu” sunt determinati pentru Lumina si pentru Iubire. Unii, bineinteles, au putut sa decada, dar majoritatea lor au ramas Spirite ale Luminii. si, de altfel, cu cat trece timpul, cu atat mai putin li se da posibilitatea sa-si schimbe sensul, deoarece, gratie activitatilor spirituale, au reusit sa transforme, sa divinizeze materia corpului lor si ea a devenit ca un metal inoxidabil: aur pur. Dar atata timp cat o fiinta n-a ajuns la acest grad de evolutie, este totdeauna posibil ca ea sa-si schimbe directia, si s-au vazut cazuri in istorie cand magi albi au devenit magicieni negri.


Va intrebati cum se poate ajunge un magician negru… in realitate, este foarte usor, chiar pentru voi: este suficient sa dati curs naturii voastre inferioare. Daca incalcati fara incetare Legile Bunatatii, ale Justitiei si ale Iubirii incercand sa reusiti pe spezele altora, sa-i excludeti, sa-i distrugeti, nu puteti sa mai faceti altfel decat sa deveniti un magician negru. Este simplu, este clar Multi isi imagineaza ca pentru a deveni un magician negru, trebuie sa ai un Maestru diabolic care sa predea arta vrajilor si conjuratiilor malefice. Aceasta se poete intampla, dar, pentru a va pune in serviciul Raului, nu aveti nevoie deloc de un Maestru; fara instructor, fara reteta, fara nimic, puteti deveni un magician negru daca va lasati ghidat prea mult de natura voastra inferioara. si, la fel, pentru un om care nu se gandeste decat sa-i lumineze si sa-i ajute pe ceilalti: chiar daca nu are un Maestru pentru a-l instrui, este pe cale sa devina un mag alb.


in realitate, fiecare fiinta umana are un Maestru, daca nu este un Maestru vizibil, este un Maestru invizibil. Criminalii au in Lumea invizibila un Maestru care nu inceteaza sa-i sfatuiasca sa faca rau celorlalti. Chiar daca ei spun: “Noi, un Maestru? Niciodata!” Ei bine, trebuie s-o stie, acesti orbi, ca au un Maestru ale carui sfaturi daunatoare le urmeaza zi si noapte.


Evident, eu, cand vorbesc de Maestri, subinteleg intotdeauna adevaratii Mari Maestri spirituali, magii albi. Eu stiu bine ca se da acest titlu de Maestru multor artizani pentru a arata ca ei exceleaza in profesia lor si la fel si notarilor, magistratilor si artistilor etc… Este un mod de a vedea lucrurile si eu nu le refuz acest titlu. Dar voi trebuie sa stiti ca un adevarat Maestru, in sensul spiritual al termenului, este o fiinta care, in primul rand, cunoaste Adevarurile esentiale, nu ceea ce oamenii au scris, creat sau povestit, ci esentialul dupa Inteligenta cosmica. in al doilea rand, el trebuie sa fi avut vointa de a domina totul, de a stapani si controla totul in el si sa fi reusit. in fine, aceasta stiinta si aceasta dominatie pe care el le-a cucerit nu trebuie sa serveasca decat manifestarii tuturor calitatilor si virtutilor unei iubiri dezinteresate.


Dupa dezinteresul sau veti recunoaste un adevarat Maestru. Fiecare Maestru vine pe Pamant pentru a manifesta in mod particular o calitate: exista, deci, Maestri ai intelepciunii, Maestri ai iubirii, sau ai fortei, sau ai puritatii… Dar toti adevaratii Maestri au in mod obligatoriu aceasta mare calitate in comun: dezinteresul.


Omraam Mikhael Aivanhovsursa: http://esoterism.ro/ro/maestruspir.php

Casuta din Nazaret a Sfintei Fecioare Maria - apare si dispare?

Casa zburatoare a Maicii Domnului- Este vorba de casuta din Nazaret a Sfintei Fecioare Maria, in care a locuit un timp impreuna cu Iisus si cu Iosif, si care, printr-o minune, si-a schimbat locul de mai multe ori -Sfanta Familie din Nazaret* In Evanghelia dupa Luca se arata ca, dupa Nasterea Domnului Iisus in Betleem, a urmat "Fuga in Egipt", pentru a salva copilul de uciderea hotarata de regele Irod. Dupa uciderea pruncilor nevinovati si dupa moartea lui Irod, lui Iosif i s-a transmis in vis ca poate sa se intoarca la Nazaret (cf. Matei 2,19 - 23).

* Nazaretul, orasul Sfintei Fecioare Maria, este asezat in Galilea, mai la nord de Ierusalim si Betleem, la poalele unor coline, dupa care se intinde campia roditoare a Iordanului.

* Tot Evanghelistul Luca ne arata ca Iosif, originar din Iudeea, plecase spre Betleem, ca
sa se inscrie, impreuna cu Maria, in cadrul unui recensamant (Luca 2,1-7). Mentionam ca la acest recensamant, ce se pastreaza inca in Arhivele Imperiale, la Roma, este inscris si Iisus.

* In anul 328, Imparatul Constantin, la cererea mamei sale Elena, a construit o biserica peste casuta din Nazaret. In secolul al VIII-lea, musulmanii cucerind Palestina, storceau bani de la pelerini, amenintand ca altfel darama acea biserica. Cruciada a II-a a eliberat Ierusalimul pentru scurt timp (1147-1149).

* Prin anul 1265, turcii cucerind complet Palestina au daramat numai biserica, pastrand casuta, din respect pentru Maria si Fiul ei, Iisus, de care vorbeste Coranul. In timpul Sultanului Saladin, la inceputul lui mai 1291, se produce insa incredibilul.

Disparitia si aparitiile casutei din Nazaret
Astfel, la 10 mai 1291, casuta din Nazaret dispare - spre disperarea interesata a turcilor - si reapare, la circa 2000 km, spre nord-vest, intr-o poiana dintr-o padure, la Tersatto, nu departe de Fiume (astazi Rijeka, in Croatia).


Acolo a fost descoperita de niste taietori de lemne, care au anuntat imediat ceea ce au vazut: o statuie afumata a Maicii Domnului si o veche pictura cu ea, o cruce greaca, cu inscriptia INRI, un interior modest, cu un mic cuptor afumat si ustensile de bucatarie si o pictura mai mare, cu un rege in lanturi. Era Ludovic al IX-lea, regele Frantei, facut prizonier in batalia de la Mansuah, de catre Sultanul Egiptului. In lanturi, monarhul s-a rugat lui Dumnezeu, promitand ca daca va fi eliberat, va merge cu umilinta la Nazaret. Fiind eliberat, in ziua de Buna Vestire, la 25 martie 1252, a venit la Nazaret, imbracat in sac, cu talpile goale, si astfel a vizitat toate locurile sfinte (Relatarea dominicanului Geoffroy de Beaujeu, duhovnicul sau).


* Vestea zboara... Parohul Alexandro de Giorgio, grav bolnav si zacand la pat, este brusc vindecat de o vedenie in care Fecioara Maria ii spune ca il tamaduieste pentru ca el sa creada ca Dumnezeu "pentru care nimic nu este cu neputinta" a facut acea minune! Atunci, pentru a verifica realitatea, guvernatorul provinciei a trimis o delegatie la Nazaret (formata din doi specialisti si un cleric de incredere), care au ascultat marturiile turcilor, au masurat dimensiunile casei dupa urme: 8,52 m lungime, 4,10 m latime, 3,30 m inaltime.


* Nimeni nu stie de ce, dar dupa trei ani, in noaptea de 10 decembrie 1295, casuta dispare de acolo si reapare in partea cealalta a Adriaticii, nu departe de oraselul italian Recanati, intr-o padure ce apartinea unei localnice pe nume Loretta, fiind descoperita de niste ciobani.


* Iarasi, dupa verificari, incep si acolo pelerinajele, dar si jefuirea pelerinilor de catre hoti. Astfel ca, dupa alte 8 luni, tot intr-o noapte, casuta se deplaseaza putin mai departe de Recanati, pe un ogor apartinand unor frati: contii Stefan si Simon Rinaldi di Antici. Din pacate, erau doi hapsani, care se certau de la banii pe care-i luau, si ei, de la pelerini.* Ca urmare, intr-o noapte din preajma Craciunului anului 1295, casuta se muta la Porto di Recanati, unde a ramas definitiv, fiind ulterior adapostita intr-o mareata bazilica, construita in secolul al XVI-lea de genialul arhitect Bramante, cel care a construit si fatada Catedralei San Pietro din Roma. De atunci, casa Maicii Domnului a fost vizitata de mai multi regi, papi si personalitati celebre. Anual, vin circa 2 milioane de pelerini.


* Desigur ca rationalistii moderni au vrut sa demonstreze ca totul este o legenda. Astfel, in anul 1962, s-a initiat un vast program de cercetare interdisciplinara, cu arheologi, istorici si specialisti din diverse domenii. Dupa temeinice verificari au rezultat urmatoarele:
- la sfarsitul secolului al XIII-lea, a existat, intr-adevar, parohia Tersatto si parohul Alexandro de Giorgio;
- o casa fara temelie, care rezista atatea secole, in diferite locuri, constituie o performanta pe care tehnica moderna nu o poate explica;
- s-a constatat ca materialul din care sunt facuti peretii, doua specii de calcar, nu se gaseste decat in Nazaret;
- partea lemnoasa din care sunt facute obiectele si peretii sunt de lemn de Liban, ce nu se importa in Italia.Parerea specialistilorSpecialistii de atunci si de azi au ramas si sunt nedumeriti asupra fenomenelor de amploare ce au avut loc. Parapsihologii vorbesc despre "dematerializari" si "rematerializari". Dar cei mai credibili sunt teologii, care considera ca prin aceasta casuta, in care Iisus, Maria si Iosif au trait ca oameni simpli, cu o rogojina pe jos, pe care se culcau noaptea, acoperindu-se cu o scoarta, Divinitatea a vrut sa dea, succesiv, un avertisment tuturor profitorilor, hraparetilor, agonisitorilor de bani si, desigur, nu numai celor din secolul al XIII-lea!


* Astfel, Casa sfanta - "Casa santa" din Loretto, cum este cunoscuta miilor de turisti care o viziteaza, ramane un fenomen extraordinar, o enigma tulburatoare, inexplicabila si totusi atat de draga sufletelor milioanelor de credinciosi.


prof. univ. dr. DAN PAVELESCU, membru de onoare al Academiei de Stiinte Tehnicesursa: http://www.esoterism.ro/ro/casamaica.php

Efectele supararii, tristetii, gandurilor negative ...
Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata.


Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic.De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei. Cand ne gandim la cineva se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru .


Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.
Neintelegerile intr-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cand controlezi o alta fiinta ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram in suferinta. Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura. O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna.. Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia. Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea. Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta destructiva. Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor


Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu vorbim cuiva despre problemele noastre noi ne indepartam de ele. Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri.IMPORTANT: Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimentele acestea acasa. Iesiti in strada cu deosebire in locurile inverzite si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de cativa ani si ati saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va (de ce nu ?).


Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs. insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plangeti agresiunea aparuta se distruge.Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii. Incercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. Nu cautati neaparat satifactii materiale. Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica acest tip de pretentii cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.


Cand cineva te jigneste nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta ea vine prin moarte Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime.


Se cuvine sa iertam nu numai in gand ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.
Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune v-a iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug.


Cum daruiesti asa primesti! Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta. Ar trebui sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp.In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el..
Dependenta de valorile materiale ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul.


Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei (Principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii) conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine.


De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.

Asadar suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gandit!"sursa: esoterism.ro

Rezonanta Schumann – “inima” mamei Pamant
Masura ratei de vibratie a Pamantului, sunt bataile inimii sale “rezonanta Schumman” , care pare sa fie masurata diferit de unii oameni de stiinta in raport cu informatiile reale din ultimul timp.Frecventele Schumann variaza functie de urmatorii factori:- intensitatea si configuratia campului magnetic al Pamantului
- compozitia si proprietatile atmosferei
- proprietatile ionosfereiIndiferent cum variaza acest spectru de frecvente, 7,83 Hz este frecventa fundamentala, deci are ponderea cea mai mare. Cea de-a doua armonica are valoarea maxima undeva in jurul a 15 Hz (+/- 0,5 Hz), armonicele a treia, a patra si a cincea se situeaza undeva in jurul valorilor 20, 26 si 33 Hz iar intensitatile acestora sunt variabile in functie de factorii susmentionati. Armonicele a sasea si a saptea a caror intensitate este suficienta pentru a fi luate in considerare sunt 39 si 45 Hz.


Ani de zile aceasta a fost 7,83 cicli pe secunda , dar incepand cu anul 1987 ( an de trezire spirituala) , totul a inceput sa se accelereze. Mai exact incepand din august 1987, momentul Convergentei Armonice. Teoretic cand rata de vibratie a Pamantului este in mod constant 13, 0 suntem in a5a dimensiune. Conform unor surse, de ceva vreme am ajuns la rata de vibratie de 12,9 si in viitorul apropiat se va muta la 13,8 trecand pragul celei de-a 5a dimensiuni.


In timp ce vibratia Pamantului este in crestere , campul magnetic este in scadere. Conform cercetarilor prof. Bannerjee de la Universitatea din New Mexico, campul magnetic si-a pierdut mai mult de jumatate din intensitatea initiala in ultimii 4000 de ani. Si pentru ca predecesorul inversarii magnetice este chiar acest camp, prof. Bannerjee considera ca acesta este motivul inversarii polilor.


Desi se speculeaza foarte mult ca 2012 ar fi anul in care inversarea polilor se va petrece si mari catastrofe se vor abate asupra Pamantului , de fapt acesta nu este sfarşitul lumii, este numai terminarea unui ciclu calendaristic care dateaza inca din Antichitate, un ciclu astronomic numit şi Precesiunea Echinocţiilor.
Se vor inchide 26.000 de ani de tranziţie in care Pamantul va traversa toate cele 12 semne ale zodiacului, avand 2152 de ani fiecare.


Mayaşii au calculat ca aceşti 26.000 de ani sa fie formaţi din 5 cicluri a 5125 de ani fiecare. Suntem in perioada 3113 (i.Hr)-2012 (d.Hr), ciclu numit şi Era Celui De-al 5-lea Soare. Ciclul acesta este format la randul lui din 5 elemente, şi anume Apa, Vant, Ploaie, Pamant şi Foc. Conform calendarului Mayaş ne aflam in al 4-lea Ciclu de Creaţie, şi suntem in perioada Pamantului. Perioada care urmeaza sa se termine pe 21 Decembrie 2012.


 În semnificaţii antice 4 Earth se poate referi la majoritatea problemelor şi calamitaţilor cu care ne confruntam in prezent, şi anume mişcare, evoluţie, cutremure, navigaţie, sincronizare, sau conştiinţa. 4 Earth in Azteca este de fapt Cabal iar in Mayaşa, Ollin.


Primele 2 litere din Ollin semnifica in limba Mayaşa.. conştiinţa. Pe calendarul mayaş, perioada intrarii Terrei in Ciclul 4 de Creaţie este 13 August 3113 (i.Hr), şi scris in calculele lor inseamna de fapt 13.0.0.0.0. Savanţii din acea perioada au calculat cum ca in aceasta perioada vom parasi al 4-lea Ciclu şi Omenirea va intra in cel de al 5lea , parasind perioada Distrugerii, a razboaielor şi a diferenţelor etnice, religioase şi materiale, intrand intr-o perioada a Pacii.
Publicat de aniramsursa: esoterism.ro

Cum sa-ti folosesti propriile forte

Fiecare lucru din viata noastra vine cu daruri. Abraham spune: fiecare lucru "e doua lucruri"- o axa are doua capete, la unul se afla grija, la celalalt speranta, la un capat este boala, la celalalt sanatatea. Pomul binelui si al raului se vor transforma in pomul vietii.


In ceea ce intreprindem, trebuie sa stim ca o luminita ramane si in cea mai intunecata bezna, iar noi suntem eroii propriului vis.PROMITE-TI:


- Sa fii atat de puternic, incat nimic sa nu-ti tulbure pacea mintii!
- Sa-i vorbesti despre sanatate, fericire si prosperitate, fiecarei persoane pe care o intalnesti!
- Sa-ti faci prietenii sa inteleaga ca este ceva valoros, in fiecare dintre ei!
- Sa privesti partea buna a fiecarui lucru si sa faci ca optimismul tau sa devina realitate!
- Sa gandesti tot ce este mai bun, sa lucrezi tot ce este mai bun si sa te-astepti la tot ce este mai bun!
- Sa fii la fel de entuziast pentru succesul altora, asa cum esti pentru-al tau!
- Sa ierti greselile din trecut si sa privesti catre realizarile din viitor!
- Sa ai o expresie de bucurie tot timpul si sa oferi un zambet fiecarei fiinte vii pe care o intalnesti!
- Sa fii atat de ocupat cu dezvoltarea ta, incat sa nu ai timp sa-i critici pe altii!
- Sa fii prea mare pentru a te ingrijora, prea nobil pentru a te infuria, prea tare pentru a te teme si prea fericit pentru a permite prezenta necazurilor!
- Sa gandesti numai bine despre tine si sa impartasesti asta lumii intregi, nu prin cuvinte sonore, ci prin faptele tale!
- Sa traiesti in credinta ca intreaga lume este de partea ta, atat timp cat tu STII cat de mult BINE este in tine!


Christian D. Larson - Cum sa-ti folosesti propriile forte, 1912
sursa: esoterism.ro

Ce trebuie sa faci pentru a deveni iluminat ?
Ce trebuie, oare, sa faci pentru a deveni iluminat ? Care sunt, in aceasta stare launtrica, semnele succesului ? Cum si in ce sens se schimba viata noastra, pe masura ce ne iluminam?PENTRU A DEVENI ILUMINAT NU ESTE NECESAR SA FACI CEVA ANUME , DEOARECE ILUMINAREA ESTE O STARE LAUNTRICA CE SURVINE SPONTAN, ATUNCI CAND SUNTEM TOTAL CONSTIENTI.


Toate experientele exista deja , in stare potentiala, in tine.Tu te poti oricand deschide, fata de ele, fulgerator.Expansiunea totala se afla oricand la indemana noastra, dincolo de timp, fiind posibila atat in tine, cat si in afara ta.Nimic nu te poate impiedica, cu adevarat, oprindu-te din calea ta. Cu cat urci mai sus, pe nivele din ce in ce mai elevate de vibratie, cu atat iti este mai usor sa continui.


Experienta constiintei totale nu inseamna nicidecum sa fii, in permanenta, simultan constient de fiecare detaliu al Universului.A avea constiinta totala, infinita sau, cu alte cuvinte, a fi SPATIU, desemneaza starea de A FI ORICAND PREGATIT sa devii total constient de orice lucru, fiinta sau stare care poate fi conceputa.Inseamna, de asemenea, sa nu opunem nici un fel de rezistenta, sa nu negam nici un concept(caci prin negare respingem,ceea ce are drept efect o instantanee contractie a constiintei).Prin urmare,pentru a deveni iluminat nu trebuie neaparat sa dobandim idei sau experiente absolut noi(pentru ca noi avem deja, in universul nostru launtric, la nivel potential, TOATE experientele posibile) si nu trebuie, de asemenea, sa acumulam virtuti artificioase sau sa induram, in mod aberant, suferinte inutile. Tot ceea ce in ETERNITATE exista poate fi experimentat CHIAR ACUM , cu o constiinta total expansionata.Aminteste-ti in permanenta ca esti o fiinta LIBERA, care se poate auto-determina in intregime.Nici o alta fiinta vie, sau grup de fiinte, nu-ti poate influenta vibratia specifica, daca tu- cu fermitate- nu vrei aceasta.Prin urmare, nu exista nimic in Univers care sa poata sa se opuna vointei tale libere, daca tu nu permiti cumva aceasta.


Asta inseamna ca nimic si nimeni, in afara ABSOLUTULUI, nu are putere asupra ta, impotriva vointei tale : nimeni nu te poate ispiti, nimeni nu te poate corupe, nimeni nu-ti poate sta in cale.TU si numai TU esti singurul responsabil de nivelul sau modul in care existi.Starea ta interioara nu este niciodata programata in mod inexorabil.Sentimentul de a fi fortat, sau influentat din afara impotriva vointei tale, poate apare numai atunci cand devii extrem de receptiv si dens, cand iti contracti constiinta si te opacizezi.


Procesul iluminarii inseamna, deci, sa-ti expansionezi la infinit constiinta si intelegerea intuitiva , in asa fel incat sa poti cunoaste fulgerator, in profunzime, orice fiinta, prin empatie, si sa percepi intregul univers ca fiind o inefabila interactiune perpetua de fiinte vii.


Cu cat refuzam cu mai multa indaratnicie si suspiciune sa iubim alte fiinte, cu atat nivelul nostru launtric scade.
Pe de alta parte, cu cat ne deschidem mai mult fata de fratii si surorile noastre din Cosmos, cu atat mai mult, si mai repede, tot ceea ce ne inconjoara isi pierde densitatea materiala dominanta, noi dimensiuni, pana atunci invizibile, adaugandu-se treptat viziunii noastre euforice si imbogatite asupra lumii.


Iluminarea este orice experienta beatifica, plenara, care ne expansioneaza spontan constiinta dincolo de limitele sale umane obisnuite.Am putea chiar spune ca iluminarea ultima inseamna a-ti da pe deplin seama ca nu exista nici o limita a acestei expansiuni infinite si ca intreg Universul e viu.


A fi iluminat inseamna a avea o constiinta cat mai rafinata, treaza si infinit flexibila.Iluminarea este chiar trairea procesului expansiunii nelimitate.ILUMINAREA nu desemneaza nicidecum stabilirea unor noi limite, ci disparitia definitiva a tuturor limitelor.


O fiinta iluminata nu este nicidecum obligata sa fie sau sa nu fie ceva, in conformitate cu normele sau conventiile artificiale ale societatii umane, deoarece, in sufletul ei, ea este acum TOT.Ce inseamna , de fapt, sa fii TOT ?Aceasta inseamna sa fim mai mereu capabili sa concepem si sa continem in noi insine adevarul intreg si nu numai jumatati sau sferturi de adevar.Inseamna , cu alte cuvinte, sa-ti dai seama ca, atunci cand etalezi in mod ostentativ pozitivul, creezi in tine insuti, in acelasi timp, negativul corespunzator.


Atunci cand avem un ideal fantasmagoric de sfintenie, trebuie sa acceptam detasati si pacatul care-l insoteste (in mod necesar) si sa avem in acelasi timp constiinta responsabilitatii pentru faptul de a-l fi creat, gratie acestei mentalizari.


In general, datorita ignorarii acestor mecanisme profunde, noi nu recunoastem ca singuri am creat aceste negative si de aceea nici nu le putem controla, fiind astfel, mai mereu , obligati sa traim intr-o lume a suferintei, a pacatului si ignorantei.In aceasta situatie, cu cat vom face eforturi mai mari si mai incrancenate sa eliminam raul din noi, cu atat mai mult rau va fi de eliminat, pentru ca atunci EFORTUL DE A ELIMINA e motivat doar de NON-ACCEPTARE, stare care, dupa cum am vazut, provoaca automat contractia constiintei noastre si determina opacizare.


Daca, insa, ramanem in permanenta deschisi si permeabili la astfel de aspecte, aparent negative, nu vom mai fi constransi sa acceptam pasivi ca raul sa faca parte din viata noastra.Daca intelegem, de exemplu, ca uratul deja este in permanenta in noi, suntem fulgerator liberi sa cream frumosul.Daca stim ca prostia este tot timpul in noi, devenim spontan capabili sa manifestam inteligenta creatoare.


Iubirea este manifestarea beatifica cea mai inalta, deoarece iubirea include intotdeauna in ea si ceea ce nu este iubire.Iubirea permite sa experimentam viata plenar si armonios, fara sa opunem rezistenta la nivel mental, dandu-ne astfel posibilitatea sa ne ridicam gradat deasupra MATERIEI si ENERGIEI, pentru a deveni SPATIU beatific.La acest nivel, unde iubirea pura este permanent constanta si constiinta total trezita, vom putea intelege, prin experienta directa, in straturile cele mai profunde ale fiintei noastre, aparentul miracol de a contine simultan, in noi insine, contradictii polare, antagonisme complementare si fascinante paradoxuri.Atunci vom fi liberi sa experimentam tot ceea ce vom dori, deoarece vom fi totdeauna constienti ca, in permanenta, vom contine si opusul dorintei noastre pozitive.Daca privim cu calm si detasare evenimentele nedorite, care pot sa apara datorita acestui fenomen, absorbindu-le mental , adica neopunandu-le rezistenta, acceptandu-le detasat si, in acelasi timp, iubindu-le, impacati, pentru faptul ca nu le agream, ne vom putea rafina si eleva constant frecventa vibratiilor noastre dominante.


Pentru aceasta, este esential sa ne amintim ca ceea ce se intampla nu este atat de important precum felul sau modul cum reactionam interior la ceea ce se intampla."


(cap 2 din "MODALITATI SIMPLE DE ILUMINARE")sursa: esoterism.ro

Gandire pozitiva - tehnici inspirate de la Sfantul MunteO MINUNE IN 16 ZILE

Tehnici si exercitii de gandire pozitiva inspirate de la Sfantul Munte

Cum puteti avea o zi perfecta:


Ziua are patru " incheieturi ". Incarcarea energetica si invocarea bunei sorti are un efect mai puternic atunci cand sunt practicate la aceste " incheieturi ", sau schimbari de lumini.
Schimbarile de lumini: - dimineata - amiaza - seara - miezul noptii
" Foloseste bine rasaritul si asfintitul, oprindu-te atunci din orice lucru si lasand mintea in stare de mare curatenie cateva minute "
Ziua perfecta o vei croi cu gandul, dimineata. Repeta mental de trei ori: " ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, sa o primesc ca atare ".
Dimineata, la sculare, ridica-te din pat lent, dar ferm. Evita gesturile bruste pentru a obisnui inima cu ritmul diurn. Spala-te pana la brau. dar cu apa putina. Purifica limba. Dupa spalare fa urmatorul exercitiu: " tinand mainile impreunate, cu palmele ca pentru rugaciune, expira lung, purificator; inspira apoi in voie, desfacand larg mainile si simtind ca te umpli cu lumina alba - lumina Christica ".
Sa incepi aceste exercitii numai intr-o zi de sarbatoare. Cu fata spre rasarit, spune mental, de doua ori: " Este o zi buna ". Norocul are forma gandului.Ziua intai.Invata sa te trezesti, invata sa mananci.
Ziua perfecta se sprijina pe doi piloni: - gandul pozitiv; - mancarea potrivita ( cu lucrul tau).
Regula este: " invata sa te trezesti, invata sa mananci ".
Dimineata, dupa purificarea limbii, bea un pahar cu apa: apa nu trebuie sa fie rece, ci la temperatura camerei. Niciodata de la frigider ! Poti pune, in paharul cu apa, o lingurita de miere.
La trezire sa-ti spui : " Este o zi fasta " !.
Fiecare zi are un simbol si un stapan care-ti sunt releuri spre tarie.
Sarbatorile sunt repere ale salvarii.
Astazi este ziua puterii tale in lume. Si asupra lumii. Cand deschizi ochii, atrage binele si creaza imprejurari favorabile tie.Precizeaza-ti scopul,
Si scopul va veni singur spre tine. Dar ai grija sa-l formulezi precis, cu ochii deschisi si cu mintea senina.
La mancare, evita doua greseli si anume: abundenta si intunecimea hranei. Sa nu mananci niciodata peste trebuintele corpului. Nu manca intre mese.Ziua a doua.Gandeste-te ca painea este mai mult decat paine.
Coreleaza mancarea cu o atitudine mentala pozitiva.
Profita de momentul mesei, cand corpul este ascultator, si ajuta-l sa traiasca mai sus de nivelul biologic.
Cand ai intalniri importante, daca vrei sa invingi mananca foarte putin. Daca ai sedinte sau treburi pe la parlament sau primarie, dimineata nu te imbuiba cu prea multa mancare.
Cantitatea de mancare pentru o masa apreciaz-o astfel: " maxim cat ar intra in soseta piciorului tau, pana la glezna ".
Tot ce depaseste aceasta masura, strica la supletea mintii.
Te asezi la masa pentru a lua micul dejun. Corpul tau este stabil.
Alungi grijile, preocuparile. Te linistesti. Nu citesti ziarele. Inainte de a incepe mancatul iti spui mental : " Painea este mai mult decat paine ".
Repeta de trei ori, adica timp de douasprezece secunde, cu ochii deschisi, dar privind launtric. traieste intens si linistit continutul urmatoarei fraze: " Nu cauta sensurile, ci doar trairea - o stare de recunostiinta ".
Mai gandeste-te ca painea nu este aliment, ci medicamemnt. Asa se face trecerea de la mancat ca act biologic la actul constient si spiritual.
Aceasta constientizare te predispune la mobilitatea mentala de care ai nevoie in aceasta zi. Asocierea intre un act biologic si o gandire divina conduce la " euharistie ". Saltul de la grosier la subtil, de la simturi la spirit.Ziua a treia.Spune mental: " Am doar trei trebuinte ".
O zi prielnica pentru reducerea trebuintelor!. Omul scindat are 1001 de trebuinte si traieste in continua agitare si stres. Tabloul real al trebuintelor umane este in numar de 36. Omul perfect echilibrat are 18 trebuinte. Omul optimizat are doar 9. Inafara de acestea, mai sunt doua categorii : inteleptul si bogatul. Ei au doar trei trebuinte. Iar eliberatul are zero trebuinte.
Dimineata, la rasarit, stai pe scaun ; coloana trebuie sa fie dreapta, mainile pe genunchi cu palmele orientate, fie in sus, fie in jos - cum te simti mai comod. Ferm si destins. Ochii deschisi, dar privind launtric.
Spune mental: " Am doar trei trebuinte ".
Repeta aceasta de sase ori. Bate la usa subconstientului si ti se va intredeschide doi milimetri. Respira profund, expirand mai lung decat ai inspirat, apoi repeta iarasi de sase ori: " Am doar trei trebuinte ". Apoi ramai douasprezece secunde cu mintea complet libera, transparenta.
Spun douasprezece secunde pentru ca este o unitate temporara tainica. Nu-i nevoie sa te uiti la ceas. Poate fi si mai mult dar sa nu fie mai putin de atat. La sfarsit respira lung - va rezulta o liniste buna. Nu te preocupa ce nume au aceste trei trebuinte, dimineata si ori de cate ori constati asaltul miilor de trebuinte care vor sa-ti clatine puterea !.


Ziua a patra.Autocontrolul expresiei fetei ca depasire a hipnozei spontane.
" Lumea este o oglinda si-ti restituie chipul pa care i-l arati ", zicea un intelept.
Daca ii arati chip posomarit, iti restituie esecuri, daca ii arati chip senin, iti restituie seninatate si realizare.
La iesirea din casa, coborirea in strada, controleaza-ti expresia fetei. "
Sa nu aiba nici o urma de inmormantare.
Oricate griji si preocupari ai intre peretii casei, pe strada descreteste-ti fruntea si construieste-ti un chip senin, destins.
Chipul tau programeaza lumea cu nuante afective. Tu esti un programator inconstient al lumii. Mereu functioneaza intre tine si altii o hipnoza spontana, nestiuta, dar puternica. Oamenii se sugestioneaza tacit prin chip, atitudine, culori, asteptari.
Aminteste-ti azi, de doua ori, exercitiul zilei; cand te vei afla intre oameni, sa-ti controlezi atent seninatatea fetei. Destindere si seninatate.
Sa-ti spui: " Chipul meu senin imbunatateste aura corpului meu si a celor pe langa care trec ".
Un om imbunatatit are efect pozitiv, prin simpla lui prezenta, asupra a 100 de oameni.
Pe strada, in metrou, in tramvai, la birou, toti vor primi de la tine, fara sa stie, un program pozitiv. Tu insuti vei resimti pozitiv reflexia acestui program, caci lumea este o oglinda.Ziua a cincea.Nu te enerva ca doi si cu doi fac patru.
Iata un test pentru a verifica starea nervilor unui om. Intreaba-l cat fac doi si cu doi
Un nevrotic iti va raspunde : " doi si cu doi fac patru, dar chestia asta ma enerveaza teribil ".
Asadar, nu te enerva ca doi si cu doi fac patru, nu te enerva ca lumea este cum este, ca strambul este prea stramb. Nu fi manios.
Mania este mare consumatoare de energie.
Pastreaza-ti calmul si vei ramane puternic intr-o lume neispravita inca, intr-o tara care trece prin experienta junglei.
Miercurea este considerata cea mai buna zi a saptamanii, si asta pentru ca este ziua obstacolelor. In traditia noastra, Sfanta Miercuri este cea care pune obstacole pentru a-ti stimula duhul treziei, si tot ea ridica obstacolele…
Ceea ce ti se pare o infrangere, nu-i decat o fata a ascezei. Iar cele obtinute fara asceza se sting repede.
Nu te mania ca exista obstacole.. Mania " perforeaza " si strica acel invelis nevazut, acea compunere de campuri de energii care protejeaza corpul vostru.
Exista boli grave din manie si exista vindecari miraculoase prin " isihia " ( practica linistii launtrice ).
Nu te mania pe Balcani si pe balcanici, ci deschide ochii. Nu exista dusmani, ci doar victime ale propriei lor dizarmonii.
Daca intelegi aceasta, mintea iti va inspira solutii optime in orice situatie.Ziua a sasea.Trei solutii pentru combaterea stresului.
Motivul stresului este launtric, nu exterior. Stresul nu este o infrangere obiectiva ci o autoinfrangere.
La serviciu, te streseaza ritmul muncii si lipsa de timp. Japonezii, care lucreaza 72 de ore pe saptamana, nu sunt deloc stresati. Balcanicii lucreaza 44 de ore pe saptamana, dar adesea se plang de stres.
Combati stresul anuland sau dizolvand doua conflicte : conflictul cu Munca si conflictul cu Timpul. Munca te streseaza cand o faci in sila.
Practica optimizarii ne indeamna sa privim munca ca pe o slujire a semenului. Asta este foarte greu intr-un sistem degradat si corupt.
E greu sa-l slujesti pe cel care te jefuieste. Dar daca reusesti asta, vei diminua nu jaful ci nevroza.
Conflictul cu Timpul este in realitate un conflict cu tine insuti. Impresia de lipsa de timp provine intotdeauna din lipsa de bucurie si eficienta. Gaseste multumirea si astfel vei gasi timpul.
Primul pas: Stopeaza gandirea negativa - daca nu definitiv, macar un minut la fiecare douasprezece minute.
Al doilea pas: Educa-ti gandirea pozitiva; schimba-l pe " imposibil " cu " posibil ". Caci reusita este o parere transformata in decizie. Cum?
Dupa fiecare doua ore de lucru, te opresti doua minute si 30 de secunde, ramanand in acest scurt interval de timp intr-o stabilitate perfecta, cu coloana vertebrala dreapta, cu mintea fara ganduri.
Capacitatea de raspuns la factorii de stres creste si poti rezolva astfel chiar si singurul stres dramatic: cel de nesolicitare.Ziua a saptea.Respiratia luminata.
Azi te ajuti de respiratie ca sa faci trecerea de la biologic la spiritual, sa faci trecerea de la rudimentar la imbunatatit, caci tot ce este rudimentar este si vulnerabil.
Respiratia se numeste " luminata " cand te concentrezi pe actul respirator si-l insotesti de sugestii pozitive. O numim luminata ca s-o deosebim de cea biologica; inspiram lumina.
Esti in picioare, in fata ferestrei, cu ochii deschisi. Expiri lung, apasand palmele una peste alta unite in dreptul barbiei. Accentuezi presiunea intre palme. Continui sa expiri " storcand " abdomenul apasand barbia spre gat, aplecand capul in jos. Ramai fara aer in piept cinci secunde. Cardiacii sa nu forteze, ceilalti sa stea asa minim cinci secunde.
In acest timp, mintea se concentreaza pe ideea de purificare a celor trei zone solicitate: abdomen, gat, frunte. Sunt cele trei locuri - functii raspunzatoare de soarta: metabolism, vorbire, gandire.
Apoi inspira liber, spunand: " Inspir Lumina alba ". In practica optimizarii, " lumina alba " inseamna lumina incarcata cu cele trei atribute dumnezeiesti ( credinta, nadejde, dragoste ).
Cand spui " Inspir lumina alba ", spontan te umpli cu cele sase calitati divine - mai precis le reactualizezi in propria ta faptura, iei cunostinta de ele.
Mintea cunoaste astfel extindere si calitate.
Dimineata, sa faci sase respiratii luminate. Lucreaza incet, fara sa fortezi. Expiratia este mult mai lunga decat inspiratia. La urma, dupa cele sase respiratii luminate, inchide ochii, lasa mainile pe langa corp si ramai destins si detasat, fara ganduri, doua minute, ascultand senzatiile din trup, ascultand tacerea launtrica.
Aceasta " ascultare " a tacerii este chiar relatia ta imediata si personala cu El - Dumnezeu Tatal, Dumnezeu al Dragostei si a Luminii -, iar in planul psihic, exercitiul aduce o necesara stare de trezire si vitalitate.Ziua a optaCiteste versetul 3, psalmul 23 din Biblie.
Exista doua categorii de oameni: - unii care rateaza ziua de duminica; - altii care se mahnesc pentru ca nu au cu cine s-o rateze.
Sambata si duminica, cei singuri simt dureros si disperat singuratatea. Acumularea nemultumirii se transforma direct in simptom de angoasa.
Pentru cei singuri, sarbatoarea trebuie redescoperita, pentru insanatosirea omului.
Pentru aceasta unii se duc in casa imparateasca la liturghie. Altii stiu ca si urcarea pe munte este o rugaciune.
Altii descopera azi " lectia divina ".
Este un pas spre meditatie. Citirea unui text sacru, contopindu-te cu intelesurile lui, se numeste " lectia divina ".
Ca exercitiu de iluminare, se practica patru ore pe zi.
Daca in alte zile citesti jumatate de verset din Biblie, duminica sa te decizi sa citesti un verset intreg !.
Versetul 3 din Psalmul 23. Citeste-l contopindu-te cu continutul sau, repeta-l, si vei vedea ca el contine secretul vindecarii si al ascensiunii tale.
Si nu uita : esti un om cult in masura in care ai inteles litera Bibliei, si esti un om eliberat in masura in care ai inteles spiritul ei.
Dupa " lectia divina " sunt sigur ca vei fi inspirat despre cum sa castigi duminica, de atatea ori pierduta. Vei sti ce sa faci cu ziua vietii tale.
Vei sti ca fericirea care se intemeiaza pe un obiect exterior este fragila si atunci vei cauta unde trebuie.Ziua a nouaPostul imparatesc.
Maine hatarasti sa postesti. Tii post ca sa-ti intaresti sanatatea sau ca sa vindeci pe altul ; sa te purifici de toxine sau sa pregatesti terenul mintii clarvazatoare. Caci postul este profilaxie si spiritualitate. Este si ofranda, ajutor.
In India, in statul Kerala, femeile postesc o zi pe saptamana, ca Dumnezeu sa dea viata lunga barbatilor lor.
Si cum ofranda te sporeste pe tine, ele postesc pentru longevitatea barbatilor, iar efectul este ca ele traiesc mult mai mult decat barbatii.
Postul imparatesc este cand mananci odata pe zi, seara dupa apusul soarelui.
Toamna, masa zilei de post imparatesc sa fie la ora 18. 00. Rupi postul printr-o mancare usoara si " luminata ", de pilda paine cu legume ca sa nu strici ce ai cladit o zi intreaga.
Mancarea " luminata " inseamna acel " tablou " alimentar stabilit dupa criteriul reflexului ereditar; observa ce au mancat oamenii locului timp de 30 de generatii, apoi fa o medie.
Asa dar, pentru spatiul romanesc, pe primul loc stau cerealele si produsele cerealiere. Painea reprezinta 65 % din alimentatie. Urmeaza legumele, ulei de floarea soarelui, fructe si miere. De abia apoi vin alte produse, in proportii mici.
Posteste numai cu un insotitor sau doi dar niciodata singur. Evita in post orice suparare : o manie de numai cinci minute il anuleaza.
Ziua a zeceaPostirea nu inseamna infometare.
Cand incepe unul din posturile mari de peste an, sa va ganditi la exemplul lui Ioan de la Sihla. Ioan a fost un om cu studii, dar a vazut ca scolile nu dau solutia traitului, si a ales calea linistii.
Prin calea linistii launtrice (numita si isihia), el a dobandit puteri miraculoase, intre care citirea perfecta a gandurilor si caldura vitala permanenta.
Intr-o zi de iarna, in Postul Craciunului, el a fost intrebat daca nu ii este frig descult si dezbracat. Ioan a raspuns: " Eu sunt cetateanul Muntilor Carpati si Domnul are grija de mine. Nu simt frigul, nici arsita, nici foamea, nici setea, nici alta nevointa pamanteasca ".
Acest om ( a carui viata o stim din Patericul roman ) a obtinut aceste daruri prin post si rugaciune, cele doua " aripi " ale vietii sporite.
Ioan a lasat un mesaj in privinta vietii alimentare: el observa ca fiecare etapa a evolutiei spirituale este insotita si determinata de o imbunatatire a regimului alimentar, dinspre intunecat spre lumina, dinspre cruzimea lacomiei spre inteligenta si smerenia meselor simple si usoare.
Duceti astfel, postul, gandindu-va ca postirea nu inseamna infometare, ci regandirea hranei, si o atitudine sufleteasca imbunatatita.
Postul nu-i slujire, ci prilej de corectare a unor obiceiuri alimentare gresite.
Si invatarea meditatiei, si sentimentul de recunostinta, amintirea ca painea este simbolul timpului divin: astfel te programezi, la masa, cu atribute divine, iar mancarea devine prilej de trecere de la biologic la spiritual.
Si postul de cuvinte, faptuit prin evitarea asprimii si prin pastrarea tacerii.
Mananca atat cat sa nu-ti refuze pofta de meditatie.
Daca dupa masa ai pofta de meditatie, ai mancat adevarat.Ziua a unsprezeceaO solutie impotriva suferintei de a trai.
Exista 64 de remedii impotriva suferintei. " Luarea de cunostinta " este primul remediu, adica constientizarea. Si daca incepi sa-l practici corect, consecvent si continuu vei fi scutit de celelalte 63 de remedii.
" Luarea de conostinta " este mutarea atentiei de la grijile tale spre corpul tau, de la grijile mari si insemnate la neinsemnatul corp.
Grijile sunt expresia ego-ului.
Corpul este exprimarea vibratiei universale. ( " Materia este un ritm, substanta este o frecventa " ).
Luarea de cunostinta se practica astfel: - Te asezi ferm si stabil pe un scaun ( sau mai bine pe un taburet, dar niciodata pe un fotoliu), caci coloana vertebrala trebuie sa fie dreapta, fara efort, iar genunchii sa fie ceva mai jos de osul iliac, sau cel mult la acelasi nivel - niciodata genunchii sa nu fie mai sus decat nivelul bazinului. - Mainile impreunate in poala, cu stanga peste dreapta, pentru ca stanga antreneaza, prin legare, emisfera din dreapta: emisfera cerebrala a tacerii, a rugaciunii, a intelegerii " psi ". - Capul trebuie sa fie drept. Ochii deschisi, dar lasati oblic in jos, privind ca si launtric.
In pozitia aceasta, ramai nemiscat cel putin doua minute si treizeci de secunde. In acest timp, te concentrezi pe ordinea corpului tau, adica fixezi mental, rand pe rand, coloana pe care o tii dreapta, si partile corpului, pazind stabilitatea lor.
Alte doua minute si treizeci de secunde te concentrezi pe fluxul respiratiei, devii martor al respiratiei tale.
Inca doua minute si treizeci de secunde pastrezi mintea pura, fara nici un gand. Apoi pendulezi usor bustul de cateva ori, spre stanga si spre dreapta, dupa care te ridici si faci cativa pasi prin camera.
Acest exercitiu, atat de simplu, are putere de linistire si de incarcare energetica, activand pulsul vietii.Ziua a douasprezeceaInitierea in terapia iertarii.
Exercitiul iertarii se practica la apusul soareelui. Foloseste energia finalului de zi pentru cel mai important exercitiu al optimizarii tale.
Nu te culca niciodata apasat de neiertare. Sa nu ramana in mintea ta, peste noapte, cel neiertat. Tot ce ramane neiertat in tine se transforma in program negativ si produce, in viitor, rau.
Adversitatea este o impuritate, n-o pastra in tine, dizolv-o. Asadar, ierti pentru tine, nu pentru altul. Ierti ca sa dizolvi un focar patogen.
Boala este o informatie despre incatusare. Cand ierti un adversar, te eliberezi de el - tu rupi lantul ( cea mai dura legatura este intre victima si calau ). Ierti ca sa programezi mintea serii cu sanatate.
Mania iti sparge aura corpului, iertarea o face stralucitoare.
Esti in picioare, cu fata spre fereastra. Deschide bratele, larg. Macar odata pe zi deschide bratele. Spune in gand: " Sunt deschis si receptiv la bogatia lumii ".
Concentreaza-te pe ideea ca tu protejezi si hranesti, cu energia ta, spatiul din jur: orasul tau, apoi Romania, Europa, Planeta…
Expira lung. La expiratie expulzezi din mental ca " tu esti tu ". La inspiratie te umpli de multumire si incredere in tine. Apoi ramai fara ganduri, cu sentimentul ca protejezi.
Cea mai buna iertare este sa faci binele. Sa trimiti un gand bun catre ei. Tu esti ei. Repeta fraza: " Sunt usor, sunt tot mai usor ". Ca si cum, iertand, te despovarezi de o greutate. " Ma eliberez iertand, ma dezleg, sunt usor ".
Sa folosesti bine asfintitul. Iertand, tu arzi negativitatea din trupul tau actual si din soarta.
Adevarata iertare este sa faci un dar celui iertat. Este o ofranda.
Bratele si trupul tau fac simbolul unei cruci, iar crucea e paradigma cosmosului; pentru om este imbratisare, hranire, protejarea semenilor.
Daruieste ca sa ierti. Evoca mental pe cel iertat si daruieste-i gandul insanatosirii, al unei bune sorti. Nu-i un dar simbolic, e chiar real; gandul construieste, partricipa la arhitectura vibratoare a semenului tau si, mai departe a lumii. Gandul iertarii aduce armonie, iar tu vei locui intr-o lume armonioasa.
Gandul e mai puternic decat fapta.Ziua a treisprezeceaEsecul este o forma a nerabdarii.
Postirea prilejuieste o incarcare energetica si o purificare. Mintea dobandeste claritate perfecta, trupul - suplete, tonusul psihic urca, aura e stralucitoare.
Cei care au viata de cuplu vor evita actul sexual in timpul postului. Un act sexual anuleaza rezultatele unui post de 21 de zile. De aceea, cei care nu au putut sa se abtina de la a avea contact sexual in post, sunt indemnati ca, dupa sarbatori, sa repete 21 de zile de postire.
Postul nu-i prilej de interdictii, nici de mortificare, ci un prilej de desteptare la minte, de observare ca omul, in general, este tentat sa acumuleze greseli si esecuri.
Ce este esecul?
Esecul este o forta a nerabdarii noastre. Postul este un exercitiu de rabdare, chemand in ajutor fie instinctul de conservare, fie pe Dumnezeu.
De altfel, intre Dumnezeu si instinctul de conservare este o continuitate perfecta ( exprimata si prin atributul " Atottiitorul ", conferit Supremului ). In ce priveste instinctul sexual, sa ai grija de doua prescriptii : moderatie si curatenie. Pe acestea sa le tii si dupa ce trece postul. Caci postul nu-i un accident calendaristic limitat acum la 40 de zile, ci este o scoala a schimbarii inimii si un antrenament spiritual.
De aceea nu-l vei resimti ca pe o constrangere, ci ca pe o actualizare a solutiilor de soarta buna.Ziua a paisprezeceaOra conexiunilor astrale.
Adevarata iesire din singuratate este trairea, timp de o clipa, a conditiei de " neuron " din creierul spetei, al planetei. Cand o spui, pare un lucru ingenios. Dar cand o traiesti, este o reducere la zero a ego-ului, este o traire a sa… si esti parte a oceanului care e speta umana.
Omul este mai puternic daca percepe amploarea conexiunilor sale pe pamant si-n eter, a legaturilor sale energetismul teluric si cosmic.
Cunoscand conexiunile tale intime, fluide, cu ceilalti oameni si cu toata speta, diminueaza complexele psihice, diminueaza impulsul de a-ti sfasia semenul, diminueaza frica de tine si de altii, frica latenta care -ti consuma energia. Cum se face asta?
Mai inainte am indicat un exercitiu de " luare de cunostinta ".
Daca prelungesti timpul exercitiului, vor aparea efecte noi si insemnate. Anterior durata exercitiului a fost de circa 9 minute. Fa exercitiul seara. Ferm si agreabil, timp de 15 minute.
Mutand atentia de la grijile importante, la corpul " neimportant " (stiind ca grijile sunt expresia ego-ului, iar corpul este expresia atractiei universale ).
Nu prelungi exercitiul peste 15 minute decat daca ai indrumator.
In general, dupa 10 minute apare senzatia de vastitate, de dilatare placuta a corpului si pierderea senzatiei de greutate fizica. Observa starea aceasta, dar nu te atasa de ea; pastreaza trezia si controlul perfect al schemei corporale.
Caci poate sa apara senzatia de dedublare, de " iesire in astral ". Nu te lasa atras pe panta asta.
Un maiestru zicea: " Daca practicantul o ia spre cer, trage-l de picioare in jos ".
Tu faci experienta extinderii constintei nu pentru a iesi din corp in univers, ci pentru a realiza ca trupul este chiar locul unde universul devine fiinta ta. Si astfel te intaresti.
Experimentele " iesirii " in astral sunt usoare, amagitoare si tin de copilaria ezoterica a omenirii. Tu alege sa faci experienta treziei perfecte, aducand pe pamant cele castigate in vazduh.Ziua a cinsprezeceaDialog cu subconstientul despre vindecare si soarta buna.
O zi perfecta depinde de seara perfecta: o zi buna se cunoaste de cu seara… Mintea serii este lenesa si profunda, mai primitoare de sugestii decat mintea diminetii.
Inaintea somnului, trei sau cinci minute inainte de a adormi, mintea omului se afla in starea " alfa ", in mod natural. Adica activitatea electrica a creierului isi incetineste ritmul, are un ritm de circa 8 - 12 cicli pe secunda:ritmul " alfa ".
Starea alfa este propice pentru autoprogramare pozitiva. In aceasta stare, sugestia patrunde mai usor in inconstient. Iar daca a patruns acolo, ea devine actiune.
Viitorul are forma mintii tale. " Mintea produce mereu modele ale viitorului ", constata psihiatrul Lewy. Daca ii dai mintii o fraza anume elaborata si o convingere, mintea produce din ele viitor, produce ziua de maine, produce situatii favorabile tie.
Controleaza acest proces de modelare prin cuvinte. Viitorul asculta de stari si propozitii.
Cand ai o maladie, sa repeti, in starea de somnolenta, pana adormi ( circa 3 - 5 minute ) fraza : " Ma simt din ce in ce mai bine…pe zi ce trece…si din toate punvctele de vedere " ( metoda E. Cuoe ).
Repeta rar, calm, pana adormi. Fa acest lucru sapte seri la rand, iar pentru fixarea rezultatului, inca sapte + sapte seri la rand. Adormi cu aceasta fraza in minte, caci aceasta fraza a vindecat mii de persoane.
Nu pronunta numele bolii, caci subconstientul nu stie termeni medicali, nu stie nici macar ce inseamna " gripa ". El preia numai sugestia insanatosirii. Si o implineste cu mare precizie. El este un factor de restabilire a conditiei naturale a fiintei, un mediator al bunei sorti.Ziua a saisprezeceaComportamentul de reusita.
Seara, la culcare, sa nu rememorezi niciodata momente neplacute ale zilei incheiate. Nu " rumega " ganduri rele. La culcare, franele rationale sunt slabite, si atunci subconstientul primeste mai usor sugestiile si impresiile puternice. " Rumegarea " unui esec al zilei devine astfel un program pentru un nou esec. Daca prelungesti o mahnire, te programezi cu inca o mahnire.
Stopeaza aceasta tendinta, aminteste-ti ca esecul este doar o fata a nerabdarii si a orgoliului tau. Stopeaza, seara, orice emotie negativa, dand mintii o sugestie de intarire.
Stopeaza imaginatia sau obsesia cu privire la o intilnire viitoare.
Iata cum se procedeaza: daca a doua zi trebuie sa dai un raspuns important, daca se cere sa iei o hotarire capitala, e bine sa nu te framanti cum vei rezolva. Ci doar detasat de orice grija, sa rostesti cu calm: " Iau decizii bune ". Fara sa te gandesti care decizie anume.
Intareste doar mintea cu incredere in sine, prin propozitia: " Iau decizii bune ". Repet-o mai multe seri la rand. Deciziile care vor urma cu siguranta vor fi inspirate, in acord cu trebuintele reale ale fiintei tale.
Daca vrei sa imbunatatesti o trasatura de personalitate (vointa, eficienta, stapanire de sine, claritate mentala ), formuleaza sugestii simple, scurte, directe, totdeauna la timpul prezent. Subconstientul nu cunoaste alte timpuri.
Pastreaza o singura sugestie, o singura fraza - program - si nu o schimba 21 de zile. Ca program universal de recuperare a conditiei naturale puternice, repeta propozitia : " Sunt calm, sunt cu desavarsire calm ".
Fa acest exercitiu 21 de seri la rand, ca rezultatul obtinut sa se fixeze si sa devina o achizitie permanenta.
Pe aceeasi cale poti introduce in inconstient un program privind scopurile tale imediate sau sugestii privind dinamica fiintei si contextul evolutiei tale, sugestii precum: " Eu iau decizii bune ", " Am claritate mentala ", " Am stapanire de sine ".
Pentru o sugestie, oprogramul este elaborat cu atentie la indicativ prezent ( inconstientul nu cunoaste alt timp sau mod verbal ), si tinand cont de logica paradoxala a psihicului abisal.
Astfel, pentru a contracara o afectiune contagioasa, elaborezi un program care sa corecteze mentalitatea " statistica " a omului: contagiunea este consecinta unei mentalitati statistice.
Sunt doua cai de a avea acces la inconstient. Una din exterior, de programare in alfa. Alta din interior, lasand inconstientul sa se rosteasca singur : prin suspendarea temporara a activitatii corticale si prin crearea starii de liniste. Dar asta este o experienta, nu se poate povesti.
Sugestii practiceGandirea pozitiva si comportamentul de reusita
Parabola fratilor pacatosi. Doi frati au faptuit aceeasi greseala, cazand prada instinctelor. " Biruiti de pofta cuerviei ", zice Patericul roman. Ei au primit, apoi aceeasi pedeapsa de indreptare : un an de recluziune.
Au fost inchisi in celule diferite. Au primit mancare cat sa traiasca, paine si apa, amandoi intocmai.
Dupa un an, fratii au fost eliberati.


Unul din ei arata " galben la fata si uscat ca chipul mortului ", iar celalalt era vesel si rumen la fata " ca si cum ar fi fost la o mare desfatare ".


Ei au fost intrebati cum au petrecut anul recluziunii, caci toti voiau sa afle de ce arata diferiti !
Cel care a iesit slab si galbejit a raspuns ca a rumegat ganduri amare, nu-i iesea din minte ca a gresit, il chinuia culpa, il obseda trecutul, il chinuia frica. Este un caz de " gandire negativa ".


Cel care a iesit cu chipul rumen si luminos a spus ca in toata perioada recluziunii I-a multumit lui Dumnezeu ca i-a aratat lumina salvarii. Nu s-a gandit nici la esecul lui, nici ca este pacatos, nici la ceturile trecutului. A trait orice gand apasator, prin repetarea rugaciunii mintii in inima ( oratio mentis ). A stopat orice amintire traumatizanta. A stat mereu cu mintea indreptata spre divinitate si, de aici, au rezultat puterea si regenerarea.
Cine aprofundeaza sensul acestei intamplari are cheia gandirii pozitive.Schimbarea filtrului afectiv.Exista persoane care au tendinta sa selecteze din viata emotii negative, vad viata in negru. Ele au pierdut memoria binelui. Au numai memoria caderii.


Raul de care iti tot aduci aminte este un rau triplat. Aceste persoane spun mereu: " Am numai ghinioane, am numai necazuri. Tot ce-i rau pe lume mi se intampla numai mie. Altora le merge bine, desi nu merita. Eu merit si nu am nimic. Mi se scarbeste de viata". Asa spun aceste persoane.


Jeluirea este un mod de a fura energie de la altul. Cei care se folosesc practica un fel de vampirism energetic, adesea inconstient, fura energie, dar nu ca sa se intareasca, ci ca sa o risipeasca.
In acest caz este necesara " schimbarea filtrelor negative ", mutatia fandului de la minus la plus, de la negativ la pozitiv.


Schimbarea atitudinii mentale. Asa incepe purificarea de negativitate.
Cum sa cauti partea buna a contextelor tale?. Prin gandirea pozitiva nu afirma ca raul exista, ci afirma ca tu esti tare in fata raului.


Gandirea pozitiva nu spune ca lumea este perfecta, ci spune ca putem fi tari in fata imperfectiunii lumii.
9 Reguli pentru intarirea gandirii pozitive.1. Inlocuieste semnul minus cu semnul plus. Inlocuieste-l pe " nu pot " prin " pot ". La sfarsitul zilei, in loc sa spui " sunt obosit ", spune: " trupul meu are nevoie naturala de refacere si simte bucuria acestei refaceri ". In loc de " sunt sfarsit ", spune " urmeaza un nou inceput ".

2. Evita in fata altora, propozitii care contin programari negative. Nu-i intimpina pe prieteni cu vorbe negative, de tipul: " Vai, ce rau arati ", ci distinge, la oricine, trasatura lui pozitiva, motivul sau aspectul in care acela ar putea excela. Pe acela subliniaza-l.

3. Intareste-ti energetismul, caci gandirea negativa si depresia tin de un dificit energetic. Agresivitatea, tine si ea, de un deficit energetic, ca si nesiguranta si spaima de esec. Orice intarire a energetismului sporeste pozitivitatea gandirii. Si orice pozitivare a gandirii sporeste energetismul. Este ceea ce numim cerc vicios ( si el rezulta din …purificarea cercului vicios ).

4. Ridica pragul de toleranta la frustare. Aceasta presupune un antrenamemnt sau o terapie contra " mal-sevraj " -ului ( termen provenit din limba franceza, avand sensul de rau-intarcat ). Se pare ca majoritatea oamenilor au fost " rau intarcati " de mame; de aici provin carentele de adaptare la real.

5. Controleaza-ti cele 1000 de trebuinte si incearca sa le restrangi. Cere mult de la viata, stiind sa te multumesti cu cat vine si continuand sa ceri mult de la viata.

6. Evita comparatiile care iti starnesc invidia. Evita comparatiile (cu semeni mai mult sau mai putin ilustri, cu semeni care sunt, mai mult sau mai putin, vedete ) care te deranjeaza, care te deprima. Fa numai acele comparatii din care sa vezi clar avantajele tale pe lumea asta.

7. Inlocuieste cuvantul " superior " ( care intretine rivalitate, stratificari, trufie, slava desarta ) prin cuvantul " autentic ".

8. Intareste-ti psihologia de invingator sau mentalitatea de invingator. Multumire ferma, stabilitate emotionala, liniste launtrica, staruinta. Nu te mahni ca poti pierde batalii de etapa : cea finala conteaza. Aminteste-ti aforismul acesta: " Reusita in viata este o parere. Dar o parere transformata in hotarire ". Mai aminteste-ti si aforismul urmator: " Orice castig este un DAR, orice pierdere este o restituire ".

9. Formuleaza-ti o tinta de etapa ( pozitiva si pragmatica), dar o tinta de existenta ( pontifical inalta ): realizarea personalitatii, implinirea spirituala. Treptat da prioritate tintei de existenta.
Este absolut obligatoriu sa gandim pozitiv, pentru ca astazi suntem ceea ce am gandit ieri , iar maine vom deveni ceea ce gandim acum.Gandirea pozitiva este o atitudine mentala cu ajutorul careia reusesti sa depasesti obstacolele si sa iti indeplinesti visele. Este o atitudine mentala datorita careia obtii rezultate bune si excelente. O gandire pozitiva anticipeaza fericirea, bucuria, sanatatea si rezultate satisfacatoare pentru fiecare situatie si actiune. Tot ce iti pui in minte reusesti sa duci la bun sfarsit.Nu toti accepta sau cred in gandirea pozitiva. Unii considera ca aceasta este un nonsens, iar altii ii iau in ras pe cei care cred si accepta o astfel de atitudine. Dar, dintre cei care o accepta, foarte multi nu stiu cum sa o foloseasca eficient pentru a obtine rezultate. Cu toate acestea, se pare ca interesul in aceasta directie este din ce in ce mai mare - dovada stau cartile, seminariile si cursurile despre gandirea pozitiva si importanta factorului psihic in cariera si in viata. Acesta este un subiect tot mai popular in ultimul timp.


Adesea auzim indemnuri de genul „Gandeste pozitiv!", adresate celor care sunt deprimati si ingrijorati. Multi nu iau cuvintele acestea in serios, pentru ca nu stiu ce inseamna sau nu cred ca sunt folositoare sau eficiente. Cate persoane isi pun, intr-adevar, intrebarea: "ce poate face pentru mine puterea gandirii pozitive?"


In primul rand, atat gandirea pozitiva cat si cea negativa sunt contagioase. Prin modul de gandire, de reactie si de manifestare toti avem o influenta, mai mare sau mai mica, atat asupra noastra - ca functionalitate fizica si psihica - insa si asupra persoanelor pe care le intalnim. Acest lucru se intampla instinctiv, la nivel subconstient, si se manifesta pe de o parte prin impactul pe care propriile ganduri, emotii si sentimente il au asupra transformarii noastre de-a lungul vietii, pe de alta parte prin transferul acestor ganduri si emotii catre toti cei din jurul nostru.


Oamenii din jur ne percep aura si sunt influentati de gandurile noastre, chiar daca isi dau sau nu seama de lucrul acesta. Mai este atunci de mirare ca toti cautam compania persoanelor pozitive si ne indepartam instinctiv de cele negative? Oamenii sunt mult mai dispusi sa ne ajute daca suntem pozitivi. In schimb, toti ii evita pe cei care emana negativism si energii negative.


Gandurile, cuvintele si atitudinile negative cauzeaza stari si actiuni negative. Cand gandim negativ, in sange sunt eliberate o serie de substante daunatoare, care provoaca si mai multa nefericire si negativitate. Sentimentele negative si fricile sunt exacerbate consumandu-ne toata energia, starile de rau genereaza in lant reactii si decizii de o calitate indoielnica, persoana emana labilitate, si asta e calea cea mai sigura catre frustrare, dezamagire, esec, boala.Pentru a avea o gandire pozitiva este necesar un antrenament intern sustinut. Atitudinea si gandurile nu se modifica peste noapte. Puterea gandului este imensa si ea ne conduce practic viata. Acest lucru se intampla adesea la nivel subconstient, dar noi putem transforma acest proces intr-unul constient.


Vizualizati intotdeauna doar situatii favorabile si benefice. Folositi cuvinte pozitive in dialogurile dumneavoastra interioare sau atunci cand vorbiti cu altii. Zambiti mai mult, pentru ca acest lucru va va ajuta sa ganditi pozitiv. Alungati lenea sau dorinta de a va da batuti. Daca refuzati sa va transformati intr-o victima si sunteti optimisti si increzatori, veti reusi sa va modificati treptat modul de gandire si mai departe intregul univers interior si exterior, reusind sa gasiti solutiile cele mai bune si sa obtineti rezultate cu adevarat remarcabile.in momentul in care aveti un gand negativ, trebuie sa fiti constient de el si sa va straduiti sa il inlocuiti in mod firesc si natural cu unul constructiv. Ai invatat din greu sa fii o victima si ti-ai exersat bine rolul. Sa nu crezi ca invincibilitatea vine acum fara exercitiu. Lasa starea de rau psihic sa treaca devenind pentru inceput constient de ea si de lipsa ei de orice constructiv. Pur si simplu fii constient de cat de mult ti s-a incordat si ti s-a strans inima. Fii constient de modul in care te-ai inchis emotional.


Esti cel care viseaza intunericul sau cel care poate aduce lumina.Ai incredere in tine, in mintea si inima ta. Nu exista nici un fel de limite in afara celor in care alegem noi sa credem.


Cand esti pozitiv nu poti fi negativ si nimic din starile negative nu te pot atinge pentru ca tu nu le atragi. Se spune despre unii oameni ca atrag ghinionul orice ar face. E pura intamplare? Dar daca privesti mai atent vei putea observa ca acesti oameni au un comportament preponderent negativist. In prezenta unui om care se crede invins nu te poti simti in siguranta. Oricat ar pierde, prin atitudinea de invingator si plin de incredere omul poate oricand sa reuseasca. In acest sens Mircea Eliade scria: "Nu sunt pierdute decat acele batalii care nu s-au dat niciodata"[/b] lasand sa se inteleaga ca in actiune nu exista castig sau pierdere ci doar experienta, cunoastere ceea ce inseamna deja un mare castig.( cu alte cuvinte: exista o legatura intre ce SIMTIM, ce GANDIM si ce ATRAGEM, mai bine spus: Dupa cum Gandim, noi Simtim ,dupa cum Simtim, noi Vibram ,dupa cum vibram, noi atragem.De la gand, privire, gest, vorba, fapta, totul se inregistreaza si se computerizeaza undeva in finit, si suntem direct raspunzatori pentru ca maine ne intalnim cu noi“ spunea frecvent Valeriu Popa.
sursa: esoterism.ro